Dit evenement is al geweest! Terug naar overzicht

Leids Cabaret Festival - Finalistentour 2018 in Theater de Weijer Boxmeer

De finalistentournee van het Leids Cabaret Festival: een theateravondje beregoed, beresterk, berefunny cabarettalent! 


Waaronder jury- en publiekswinnaar Jasper van der Veen: een podiumbeest, geen one-trick pony, fysiek, mimisch en actueel. 

In Groningen geboren maar op zijn negentiende naar Amsterdam verhuisd om politicologie te studeren. In zijn voorstelling weet hij het activisme van jongeren ('klimaatspijbelaars') af te zetten tegen de passiviteit van zijn eigen linkse generatiegenoten die vooral bezig zijn met huizen kopen en koffiebarretjes bezoeken. Daarmee levert hij niet alleen intelligente maatschappijkritiek, maar schetst hij ook een kritisch portret van zijn eigen generatie. En dat doet hij, vanzelfsprekend, op hilarische wijze. Het is wel de finale van het Leids Cabaret Festival. 


Jasper is ook onderdeel van cabaret-keurmerk Comedytrain: een innemende comedian met een gouden glimlach en een giftige tong. Zijn verhalende grappen komen soms uit zijn eigen leven, soms uit onverwachte hoek, altijd recht uit zijn hart.


Verder deze avond: Senne Guns! Die zachte vlaamse tongval; wij zijn er weg van. Senne is waanzinnig muzikaal en een échte verhalenverteller. Vanaf minuut één neemt hij ons mee in zijn droogkomisch universum waarin hij in de huid van Amadeus Mozart kruipt. Muilvocht, Toto, timing, lichaamstaal, virtuoos pianist, wasmachine, tegengif: zomaar een paar woorden die onlosmakelijk met hem verbonden zijn.


En ten slotte. In een tuinbroek, niet matchende sokken en een ukulele; Gavin ten voeten uit! Met zijn mooie liedjes, nog mooiere teksten kan menigeen verdwalen. Ontwapenend en helemaal in zijn element bestijgt hij het toneel. "Zijn liedjes zijn ijzersterk; of het nu gaat over 'De ode aan de stratenmaker' of 'Jongen met swag', hij is een liedjesmaker!", zei de jury over hem. Het lied 'Romantiek is voor de hetero's' stak er volgens hen met kop en schouders bovenuit. Het deed hen denken aan 'Sorry dat ik besta' van Annie M.G. Schmidt uit de musical Foxtrot. Hij vertelt over moeilijke dingen die makkelijk zouden moeten zijn en simpele dingen die eigenlijk heel moeilijk blijken.


Sinds 1978 is het BNNVARA Leids Cabaret Festival een vooraanstaand podium voor jong cabarettalent. Micha Wertheim, Erik van Muiswinkel, Najib Amhali, Paulien Cornelisse, Wim Helsen en Tim Fransen, stonden allen in de finale van het Leids Cabaret Festival voordat ze doorbraken bij het grote publiek. Grote kans dus, dat je op deze avond zomaar eens de nieuwe grote namen van de Nederlandse cabaretwereld ontdekt.

Datum

18  vrijdag 18 mei 2018 om 20.15 uur

Website en social links

www.deweijer.nl www.deheerlijkheidboxmeer.nl

Adres

De Weijer

De Raetsingel 1

5831 KC Boxmeer