Dit evenement is al geweest! Terug naar overzicht

Robots als gezelschap!?

Onder de titel: Robots als gezelschap!? organiseert BiblioPlus op woensdag 18 april vanaf 19.00 uur in Bibliotheek Boxmeer een Tegenlicht Meet Up. Centraal staat de aflevering 'Mensen, Goden en Technologie' van VPRO Tegenlicht.

Niemand weet hoe onze wereld er over 25 jaar uitziet. Misschien wordt ons werk overgenomen door autonome robots en worden wij daarmee de slaven van de door onszelf gecreëerde technologie. In deze uitzending van VPRO Tegenlicht worden de grote vragen over de toekomst van de mens en zijn verhouding tot technologie voorgelegd aan twee belangrijke denkers van dit

moment: Kevin Kelly en Yuval Noah Harari.


Technologie gaat ons veranderen, de vraag is alleen maar hoe.

De Tegenlicht Meet Up op 18 april start om 19.00 uur met de vertoning van de VPRO uitzending Mensen, Goden en Technologie. Om 20.00 uur begint het interactieve gedeelte.

Hiervoor zijn gastsprekers uitgenodigd die u laten zien welke mogelijkheden robotica bieden. Ze laten u kennis maken met BeeBot en Dash, twee robots uit het TechLab van BiblioPlus. Hiermee raken kinderen in de bibliotheek vertrouwd met robots en leren op jonge leeftijd programmeren. Ook zijn enkele robothuisdieren en hun verzorgers te gast. IG verzorgden binnen zorgcentra van Pantein zetten deze huisdieren in om eenzaamheid bij ouderen

tegen te gaan.

Stel uw (kritische) vragen aan de gastsprekers en ga met hen in gesprek. Iedereen is van harte welkom en de toegang is gratis.

Vooraf aanmelden is niet verplicht maar wordt wel op prijs gesteld.

Bibliotheek Boxmeer, De Raetsingel 1. Woensdag 18 april, 19.00 uur


Datum

18  woensdag 18 april 2018 om 19.00 uur

Website en social links

www.biblioplus.nl

Adres

Biblioplus

Raetsingel 1

5831 JJ Boxmeer