Derde Paasdag

Ik verbaas mij steeds meer over de commotie die ontstaat rondom feestdagen. Vorig jaar werd de Hema finaal afgemaakt vanwege de 'verstopeitjes', dit jaar was het de Paashazenfamilie. De arme beesten zijn compleet afgeslacht. Ze waren angstaanjagend en gaven ook nog een verkeerd beeld van de huidige maatschappij. Ze waren namelijk te hetero.... Lees de hele column!

Fruhlingfest

Wie op zaterdagavond 22 april de Viersprong in Gassel binnenstapt, waant zich in een Duits feestpaleis.
Je wordt traditioneel verwelkomd met Kaffee / Tee und Kuchen. Vervolgens kun je onder het genot van een pul bier of glaasje moezel genieten van bekende Duitse muziek. Van oude schlagers tot hedendaagse hits. Meer weten? 

Karin Bloemen

Wanneer ben je in de bloei van je leven? De een ontluikt al in zijn jonge jaren, voor de ander begint het leven na zijn veertigste en sommige mensen lijken tot hun pensioen in de knop te staan. Karin Bloemen trakteert u in deze wervelende show op een avond vol energie en inspiratie, zodat u als herboren de zaal verlaat, klaar om de volgende dag te plukken. Want de bloei van uw leven, dat is nu! Zaterdagavond Schouwburg Cuijk. Meer weten?

PLUS Kleffenloop

Zondag 23 april is het alweer de 7e editie van de PLUS Kleffenloop. Onderweg loop je dwars door het Nationaal Oorlogs- en Verzetsmuseum langs een tank en onder de Bailey-brug door. Ook loop je langs recreatieplas het Schaartven en de 25 meter hoge uitkijktoren midden in de Overloonse bossen. Meer weten?

Lammetjesdag Wereldboom

Op zondagmiddag 23 april kunnen kinderen weer lammetjes knuffelen bij De Wereldboom! Ook zijn er avontuurlijke activiteiten, zoals zelf stoepkrijt maken en eierkoeken bakken. Nieuw is een bescheiden biologische markt waar ambachtelijke, lokale producenten hun streekproducten presenteren. Meer weten?

Seedaa; Mongoolse tradities

Op zondagmiddag 23 april geeft de groep Sedaa in het Kunstkerkje in Velp een concert met verjazzde wereldmuziek vanuit de Mongoolse tradities. De zangers maken gebruik van zangtechnieken van hun nomadische verre voorouders en traditionele Mongoolse instrumenten, zoals: de tweesnarige  ‘paardenhoofdviool’, een Mongoolse bas en een 120-snarige hakkebord. Meer weten?

Lentewandeling in Mill

Zondagochtend 23 april start er om 10 uur een mooie wandeling vanaf de binnenplaats met gids Maurice. We vertrekken op tijd en meedoen is gratis. De wandeling duurt ongeveer 1,5 uur, kinderen en aangelijnde honden kunnen gewoon mee. Meer weten?