Deel dit artikel ‹ Terug

Boxmeerse cheerleaders op eerste voorronde NK

Geplaatst op: dinsdag 24 januari 2017


De eerste wedstrijd van 2017 is goed verlopen voor de cheerleaders van Partisans Athletics uit Boxmeer. Op zondag 22 januari behaalden zij in Zwolle hele goede resultaten. Met de beoordeling van de jury in de hand kunnen de jongens en meisjes nu toewerken naar een nóg beter resultaat op de tweede voorronde in april.

In alle vroegte vertrokken de teams van Partisans Athletics op 22 januari naar Zwolle. In één grote bus reisden ze naar het Landstede Sportcentrum, waar de eerste voorronde van het NK Cheerleading 2017 zou gaan plaatsvinden. In totaal kwamen daar 54 teams uit heel Nederland in actie. De meegereisde familieleden en vrienden op de tribune keken hun ogen uit.

De eerste Boxmeerse deelnemers van de dag waren Rob en Mayke, in ‘hun’ categorie partnerstunt. De twee coaches en Partisans van het eerste uur lieten zien dat ze niet stil hebben gezeten. De toeschouwers lieten hun bewondering blijken met een lang applaus en ook de jury toonde in de beoordeling onder de indruk te zijn.

Niet lang daarna mocht het tweede partnerstuntkoppel van Partisans Athletics de mat betreden. Marlie en Melchior waren ook voor het eerst op de magic floor tijdens deze eerste voorronde van het NK Cheerleading in Zwolle. Zij lieten een mooie routine zien en werd er met veel applaus toegejuigd.

Voor Partnerstuntkoppel Patrick en Lieke ging het vlekkeloos, na vele uren trainen, was het resultaat wel super goed. Deze talentjes zetten een knappe prestatie neer. Onder veel applaus en gejuich verlieten zij de vloer om zich op te maken voor het optreden met hun teamgenoten.

Vervolgens was het de beurt aan het jongste team uit Boxmeer. Voor sommige dames was het de allereerste wedstrijd en dat was natuurlijk wel heel spannend. Maar deze jonge meiden (5 t/m 11 jaar) lieten een onvergetelijke indruk achter. Het is heel bijzonder wat zij op deze leeftijd al laten zien.

Ook in de leeftijdscategorie van 12 t/m 15 jaar was Boxmeer vertegenwoordigd. Team Athletics Elite allemaal meisjes, waaronder een aantal meisjes die net zijn doorgestroomd vanuit de peewees. Dat het de eerste keer was dat in deze formatie werd opgetreden, was er echter niet aan af te zien. Het publiek en de jury konden genieten van een spectaculaire routine. De meiden sleepten hiermee de derde prijs in de wacht binnen.

Als hekkensluiter kwam het senior co-ed team de vloer op: Partisans Athletics (16 jaar en ouder). Dit team bestaat uit jongens en meiden. Zij mogen Nederland dit jaar opnieuw vertegenwoordigen op het Europees Kampioenschap Cheerleading, dat in juli plaatsvindt in Praag. Met een spetterende routine kregen deze jongens en meiden alle handen op elkaar. Ook de jury was tevreden en behaalden de tweede prijs.

Na het laatste optreden was het wachten op de prijsuitreiking. Zouden de inspanningen beloond worden met een prijs? En jawel, Partisans Athletics mocht maar liefst 3 bekers meenemen naar Boxmeer! Naast een aantal punten krijgen alle teams van de jury ook tips om op de volgende wedstrijd nog beter te presteren. Met die kennis in de hand gaan alle teams er nu hard aan werken om tijdens de volgende voorronde, op 2 april, nog spectaculairdere routines neer te zetten.

Wil jij ook deel uit maken van één van deze enthousiaste en serieuze sportteams? Geef je dan nu nog op vanaf 5 jaar, mee te kunnen gaan met (inter)nationale wedstrijden en optredens. Mail naar info@cheerleadersboxmeer.com en wie weet, sta jij de volgende keer ook op de magic floor. Of kijk op www.cheerleadersboxmeer.com