Rondleiding Erfgoedcentrum Kloosterleven
Sint Agatha

Rondleiding Erfgoedcentrum Kloosterleven

In het sinds 1371 door kruisheren bewoonde klooster van Sint Agatha is sinds 2006 eveneens het Erfgoedcentrum Nederlands Kloosterleven gevestigd. Het centrum is bewaarplaats voor vele bijzondere kloosterarchieven en sinds kort een museum waar delen van de Nederlandse kloostergeschiedenis worden getoond. Ieder jaar wordt met zorg een nieuwe tentoonstelling samengesteld uit de eigen collecties. In 2017 is dat de tentoonstelling De Witte Karavaan. 150 jaar Witte Paters en Witte Zusters in Afrika. 

Het hele jaar door worden op donderdag en vrijdag rondleidingen georganiseerd voor groepen. 
De rondleiding bestaat uit een korte inleiding over het Erfgoedcentrum, een bezoek aan de tentoonstelling -ondergebracht in verschillende ruimtes van het klooster- en de kapel.

Tijdig een afspraak maken is aan te bevelen. Dit kan per telefoon 0485 – 311007 of per e-mail info@erfgoedkloosterleven.nl. De kosten bedragen  4 euro per persoon (met een minimum van 40 euro).

Voor meer informatie: www.erfgoedkloosterleven.nl

In juli en augustus worden op vrijdagmiddag door het Erfgoedcentrum zogenaamde inlooprondleidingen voor individuelen georganiseerd. De rondleidingen starten om 14.00 uur en duren ongeveer 1,5 tot 2 uur. Er kunnen maximaal 15 personen deelnemen. Hiervoor kan niet gereserveerd worden. De prijs voor de rondleiding is € 4,00 p.p.