NK Maasheggenvlechten

NK Maasheggenvlechten

Oeffelt

NK Maasheggenvlechten. Sinds mensenheugenis vormen de Maasheggen de scheiding tussen kleine percelen weiland. Dit gebied wordt beschouwd als het Oudste Landschap van Nederland. De beschutting van de Maasheggen en de extensieve landbouw maken een ongekend rijke flora en fauna mogelijk. Het hele jaar door is het goed wandelen en fietsen in dit prachtige landschap. Niet voor niets heeft de Maasheggen sinds de zomer van 2018 de UNESCO mens en biosfeerstatus.

Iedere tweede zondag in maart worden de NK Maasheggenvlechten. gehouden  Het evenement staat in het teken van het onderhoud van de heggen. Niet alleen wordt die dag een groot stuk heg op traditionele wijze gevlochten, ook worden de duizenden bezoekers geïnformeerd over het belang van natuurbeheer in het algemeen en dit oude ambacht in het bijzonder.

Diverse teams nemen deel aan het NK. Zij krijgen elk een eigen stuk heg toegewezen. Onder het toeziend oog van publiek en jury strijden zij om de wisseltrofee, de Gouden Hiep. Daarnaast zullen vlechters uit Engeland, Frankrijk en België hun eigen vlechtstijlen demonstreren.

Inlichtingen: www.maasheggen.nl of 0485-520076

NK Maasheggenvlechten
NK Maasheggenvlechten
De Rijtjes 13
5441 X Oeffelt
Facebook Twitter Instagram