Motel Koolen: Beleef Van Gogh in twee dagen

Motel Koolen: Beleef Van Gogh in twee dagen

Arrangementen > Motel Koolen: Beleef Van Gogh in twee dagen

Grave

Tweedaags arrangement "Beleef Van Gogh in twee dagen"

Prijs € 41,25 per persoon. (incl 1 overnachting exc. musea entree)

Motel Koolen bij het vestingstadje Grave ligt precies tussen Het Kröller Müller Museum te Otterlo (45 autominuten) met de op een na grootste Van Gogh verzamelingen ter wereld en het Vincentre te Nuenen (39 autominuten), de plaats waar u nog kunt beleven waar Vincent liep en werkte en waar hij zijn eerste meesterwerk "De Aardappeleters" schilderde.
Zie en beleef het Brabantse Landschap van Vincent's jonge jaren en logeer in een klein familiehotel in de buurt van een typisch Brabants stadje uit de tijd van Van Gogh en ontdek hoe dit landschap hem inspireerde tot zijn eerste schilderwerken. Bewonder zijn (donkere) Brabantse , maar ook zijn (lichte) franse schilderijen in het Kröller Müller en slaap te midden van zijn irissen en zonnebloemen op ons erf.

Vincent :“… als ik geen liefde had voor de natuur en mijn werk – dan zou ik ongelukkig zijn.” 
"Ik kan soms zoo verlangen naar landschap te maken, net als naar een verre wandeling om eens op te frischen en ik zie in de hele natuur, b.v. in bomen, expressie en als ’t ware een ziel."

  • Welkomstdrankje
  • Een overnachting in een tweepersoons kamer
  • Een x Brabants ontbijt
  • Gratis WIFI
  • Gratis parkeren bij ons hotel
  • Let op: Entree musea niet inbegrepen
  • Let op: Van Gogh Village en Kröller Müller zijn op maandagen gesloten

Dit arrangement is het hele jaar door te reserveren op basis van beschikbaarheid. Aankomst naar keuze. (toeslag eenpersoonskamer € 20,00)

Dag 1: Bezoek aan Nuenen

U treedt als het ware in de voetsporen van Vincent in het museum Vincentre horen we de verhalen over hem en lezen we zijn verhalen over Nuenen, toen hij hier woonde en werkte van 1883 tot 1885. We leren hem kennen als mens en we zien zijn ontwikkeling tot wereldberoemd kunstschilder.
Vervolgens gaan we naar buiten, waar maar liefst 22 locaties aan Van Gogh herinneren; 14 daarvan zijn locaties, die door hem zijn geschilderd of geschetst. De overige objecten zijn standbeelden of gebouwen met een bijzondere betekenis.
In het Vincentre loopt u waar Vincent liep, zit u waar Vincent zat en ziet u nog steeds wat Vincent destijds zag.

Dag 2 Hele dag Kröller Müller Museum Otterlo met bezoek aan Nationaal park de Hoge Veluwe.

Het Kröller Müller Museum heeft de op een na grootste Van Gogh-collectie ter wereld. 
Hoogtepunt uit zijn vroege Nederlandse periode is het schilderij De Aardappeleters, dat hij in april|mei 1885 van een boerenfamilie in Nuenen maakte.

Tip: Combineer een bezoek aan het Kröller Müller Museum met een fietstocht op de gratis witte fietsen in Nationaal Park de Hoge Veluwe.

Meer info: www.motelkoolen.nl

Tolschestraat 1
5363 TB Velp-Grave
Tel: 0486-472387 
Fax:0486-454719

Motel Koolen: Beleef Van Gogh in twee dagen
Facebook Twitter Instagram