Markt en braderie in Brabant

Markt en braderie in Brabant

In het Land van Cuijk, in het noordoosten van de provincie Noord-Brabant, vind je ieder jaar gezellige markten en braderieën. Kom eens langs en proef de sfeer!

Bezoek een markt in Brabant
Een gezellige braderie of markt in Brabant bezoeken? Dan bent u in deze provincie aan het juiste adres! De braderieën en markten in Brabant hebben de laatste jaren namelijk een grote vlucht genomen. Daardoor is er een groot aanbod voor bezoekers die graag een markt of braderie bezoeken. Dat geldt ook voor de Brabantse markten in het Land van Cuijk.

Vooral in de zomermaanden vinden er vele gezellige braderieën en markten in het Brabantse land plaats. Bij een braderie of markt in Brabant is er voor ieder wat wils. U vindt er namelijk niet enkel een diversiteit aan producten maar ook een perfecte mix van gezelligheid, muziek, gemoedelijkheid en bourgondisch genieten.

Braderieën en markten in Noordoost-Brabant
Ook in het noordoosten van de provincie Noord-Brabant treft u, met name in het voorjaar en de zomermaanden, diverse sfeervolle markten aan. Hieronder vindt u een greep uit het aanbod van Brabantse markten en braderieën in het Land van Cuijk die zeker het bezoeken waard zijn:

Regiofair Land van Cuijk – Wilbertoord
Ieder jaar vindt in Wilbertoord het evenement ‘Wilbertoord Pakt Uut’ plaats. Een prachtig buitenevenement met diverse overdekte gedeeltes waar jaarlijks ruim 10.000 bezoekers op af komen. Tijdens dit evenement vindt ook de ‘Regiofair Land van Cuijk’ plaats. Hobbyisten en ondernemers uit het Land van Cuijk komen tijdens de Regiofair samen om zichzelf en hun producten te presenteren. Kortom, een topmarkt in Brabant waar netwerken en verbinding centraal staan!
Lees meer over de Regiofair Land van Cuijk

Pinkstermarkt Grave
In het weekend van Pinksteren vindt u tijdens de pinksterfeesten in Grave ‘De Pinkstermarkt’. Een jaarlijks terugkerend evenement op eerste pinksterdag. In de binnenstad van Grave vindt u tijdens deze sfeervolle festiviteit tal van marktkraampjes en andere activiteiten. Het evenement is de gehele dag te bezoeken en staat bekend als een gezellige Brabantse braderie.

Jaarmarkt met paardenmarkt in Sint Anthonis
In het Brabantse Sint Anthonis vindt ieder jaar tijdens kermisdinsdag in juli een gezellige jaarmarkt plaats met mooie artikelen en diverse kramen. En wat zo leuk is aan dit evenement is dat er ook een heuse paardenmarkt te bezichtigen is. Op de paardenmarkt zijn niet alleen vele paarden te zien, maar wordt er ook nog ouderwets, door middel van handjeklap, gehandeld. De jaarlijkse Brabantse braderie met paardenmarkt in Sint Anthonis is mede daardoor een ware belevenis voor jong en oud. 

Jaarmarkt Boxmeer
De markt in Boxmeer is een jaarlijks terugkerend evenement op Hemelvaartsdag. Daarbij wordt een combinatie gemaakt tussen kramen van marktkooplieden uit Boxmeer en een toeristische informatiemarkt. De jaarmarkt in Boxmeer vindt plaats op de plek waar doorgaans de weekmarkt staat opgesteld, namelijk op het Raadhuisplein te Boxmeer. Tijdens Hemelvaartsdag, wat tevens de drukste koopzondag van Boxmeer is, zijn ook alle winkels geopend. 

Vakantiejaarmarkt Mill
In de eerste week van augustus vindt ieder jaar de vakantiejaarmarkt van Mill plaats. Dit evenement wordt bestempeld als de grootste en gezelligste vakantiejaarmarkt van Noordoost-Brabant. De markt is maar liefst twee kilometer lang en bestaat uit ruim 400 marktkramen. Dat wordt gecombineerd met attracties, terrasjes, eten & drinken, muziek en entertainment. Kortom, een gezellig evenement boordevol activiteiten waar u in de vakantieperiode zeker eens geweest moet zijn. 

Cuijk Kei Goed
In juni vindt in Cuijk elk jaar Cuijk Kei Goed plaats. Deze braderie is een begrip in de regio en trekt jaarlijks vele duizenden bezoekers. In de winkelstraten vinden diverse festiviteiten plaats met muziek, dans en show en zijn natuurlijk de terrassen geopend. De lokale ondernemers laten zo in het Cuijkse centrum zien wat ze allemaal in huis hebben. Elk jaar één van de gezelligste braderieën van Brabant. 

Zie ook:
Regiofair Land van Cuijk