Maas- en Peelliniepad

Maas- en Peelliniepad

Cuijk

Het Maas- en Peelliniepad is een streekpad, gelegen in het Land van Cuijk.

De 122 km lange wandelroute loopt door de mooiste natuurgebieden die het Land van Cuijk rijk is. De vele bossen, heidegebieden, vennen, rivieren, uiterwaarden, (vesting)stadjes en dorpen doen niet vermoeden dat hier ruim een halve eeuw geleden zwaar gevochten is. Echter de vele "sporen uit de oorlog" houden de herinnering aan deze periode levend. Bovendien telt de streek vele culturele overblijfselen zoals kastelen, ruines, herenhuizen en molens. Voorbeelden van oorlogsmonumenten langs de route zijn het "Duits spoorlijntje" en de kazematten aan de Maaslinie. Een authentieke bunker in Mill is speciaal voor de route ingericht als "kijkbunker".

Het Maas- en Peelliniepad is in twee richtingen geel-rood gemarkeerd. De route sluit aan op het Pieterpad (bij Vierlingsbeek) en het Streekpad Nijmegen (bij Grave). Het nieuwe streekpad is zo goed mogelijk ontsloten met het bestaande streekvervoernetwerk en is bovendien gekoppeld aan drie NS-stations. De route gaat door of langs Cuijk, Sint Agatha, Oeffelt, Beugen, Boxmeer, Sambeek, Vortum-Mullem, Vierlingsbeek, Holthees, Overloon, Sint Anthonis, Wanroij, Sint Hubert, Mill, landgoed Tongelaar, Escharen, Grave, Gassel en weer in de richting van Cuijk.

Routegids
Het Maas- en Peelliniepad is in twee richtingen beschreven en op gekleurde topografische kaarten van 1:25.000 afgebeeld. In de routegids staan ook achtergrondteksten over het Land van Cuijk en de bezienswaardigheden onderweg. Daarnaast is praktische informatie over openbaar vervoer en overnachtingsmogelijkheden opgenomen.

De gids is verkrijgbaar bij de (gespecialiseerde) boekhandel, ANWB-kantoren of te bestellen bij het Wandelplatform-LAW (ISBN 9071068560, ± € 11 )

Maas- en Peelliniepad