Fiets door Bos en Boerenland

Afwisselende fietstocht rondom Wanroij en Sint Hubert in het Brabantse Land van Cuijk. Drie boerenbedrijven; Boertel de Lamperse Hei, 't Boerenwinkeltje en Vermeulen Melkvee hebben samen een paar uur plezier op het platteland voor u georganiseerd! Het resultaat is een fietstocht van 15 kilometer door het bos en boerenland rondom Wanroij en Sint Hubert.

Tijdens deze fietsroute, die u langs de peelrandbreuk brengt ziet u een stukje geschiedenis van de streek. U fietst langs het mooie oude landschap, door de bossen, ziet de waterval in het zuidwesten tot het Broek in het noordoosten, de Sint Hubertse beltmolen en de Wanroijse Ster-molen.

Tijdens deze afwisselende fietsroute heeft u in ieder geval dire interessante pauzeplaatsen en is zeer de moeite waard voor jong en oud.

De fietstocht start bij Boertel de Lamperse Hei, een boerderij met de luxe van een hotel én inmiddels een pleisterplaats waar u kunt genieten van een kop koffie en onder andere meer over de wagyu runderen te weten kunt komen. Hier kunt u beginnen met een kopje koffie/thee mét koek.

Hier kunt u ook een fiets huren (á €2,50) om deze route te fietsen.

U start richting de Peel, door stukje ontginningslandschap komt u in het bos terecht (verharde weg)

Bij Vermeulen Melkvee , een modern melkveebedrijf met 100 koeien wordt u hartelijk ontvangen door de boerin. Zij loopt met u over het erf en de stal, bij de kleine kalfjes en óók gaat u de wei in bij een kudde van 100 melkkoeien. U kunt hier even bijkomen en krijgt na de rondleiding een kopje koffie /thee aangeboden mét verse melk, yoghurt of vla. De boerin heeft laarzen voor u klaarstaan. Zorgt u zelf voor een paar sokken?

Eenmaal de molen van Sint Hubert gepasseerd beland u in  natuurgebied “het Broek”.

Bij “'t Boerenwinkeltje”, een knus winkeltje, achterom bij de boerderij, krijgt u een proeverijtje aangeboden met o.a. boerenkaas. U vindt hier naast eieren, aardappelen en kaas ook de leukste koeienkadootjes en originele keukenaccessoires. Langs de rand van Wanroij, over een van de éérste interlokale verharde wegen, fietst u door het broek naar de hoger gelegen stermolen en zo weer terug naar de finish bij de Lamperse Hei.

We verklappen niet alles, de rest van het verhaal van deze route vindt u in het routeboekje.

De route is te boeken met het contactformulier hieronder of door te bellen met de Lamperse Hei 06-50203978 (www.lampersehei.nl) of Vermeulen Melkvee (06-51714396)

De kosten bedragen €12,50 per persoon. Kinderen tot 3 jaar gratis. Dit arrangement geld alleen voor groepen van 6 (betalende) personen of meer. Voor grote groepen of speciale wensen kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen.

Het arrangement is uit te breiden met fietshuur  + €2,50 per persoon en met een knapzak (appel, twee broodjes, drinken, snoep/koek)  €7,50 per persoon.

Tot snel!

Meer bijzondere overnachtingen in 't Land van Cuijk