De Gagelhoeve in Mill is een terrein van bijna 4 hectare  met wandelpaden, een boomgaard, weilanden, een kikkerpoel, en  lekkere plekjes om te zitten, buiten en binnen. Er is een buiten- en binnenbak, een serre met houtkachel, de Coachruimte en een huiskamer met open haard.
Het is een plek om even bij je/ jullie zelf stil te kunnen staan door het contact met paarden en een coach. Op de Gagelhoeve woont een kleine kudde Friese paarden en een shetlander. Hiermee worden coaching, trainings- en therapietrajecten verzorgd, voor jong en oud, individueel en in groepjes. Ook kunnen meerdaagse trajecten worden verzorgd met een verblijf in De Valkhoeve, een luxueus landelijk hotel.

Waarom paarden inzetten?
Paarden zijn prooidieren. Leven in een kudde zorgt voor veiligheid. Paarden leven in het hier en nu. Ze merken alles op in hun omgeving en reageren hier altijd op. Ons gedrag, van buiten maar ook wat er binnen in ons omgaat, geeft dus altijd een reactie bij de paarden. 
De reacties van de paarden bieden ons de mogelijkheid om ons meer bewust te worden van onszelf, te leren over onszelf en veranderingen aan te gaan. Paarden zijn in staat om vanuit hun zijn in het heden ons momenten aan te bieden die betekenisvol zijn voor ons leven.

Wat doen we?
In de workshops voor teams is de omgang met het Friese paard de (werk)vloer. Een team is een groep van mensen die met elkaar iets nastreven: collega's op het werk, een vriendenclub, een gezin of familie. Het gedrag zien veranderen van het paard is, als het goed is, het resultaat van een effectvolle interactie, niet alleen tussen mens en paard, maar ook door de effectvolle interactie tussen de groepsleden. We beogen met elkaar een mooi resultaat, maar ook de weg er naar toe, moet goed voelen met elkaar. We verzorgen teamdagen en trajecten. 

Individuele coaching voor volwassenen met paarden is allereerst niet zweverig. Het contact aangaan met een paard, laat direct zien wie men is. Een paard reageert puur, vanuit het zijn in de situatie met jou, niet meer maar zeker ook niet minder. Samen vormen jullie een (mini-)kudde.  Je zult hier zelf betekenis aan kunnen geven, mede vanuit de gesprekken die we tussendoor met elkaar hebben tijdens een sessie.

Kinder- en jongerencoaching zetten we in om kinderen om  te leren gaan met sociale (bijv. in school, bij clubjes) en emotionele (over zichzelf) vraagstukken. Voor de kleinere kinderen werken we met onze shetlander Roos, maar we observeren ook de kudde Friese paarden om te leren hoe bepaalde zaken  in een groep werken. Voor de jongeren is het ook mooi om met de grote sterke Friesen te werken.  Bij de coaching worden werkvormen aangeboden in de binnen- of buitenbak waarbij het kind in spelvorm met de pony of het paard werkt.  We werken niet op de pony, er wordt niet pony- of paard gereden!

De methode: Equine Assisted Coaching
Anita Blonk, gecertificeerd coach en psycholoog, creëert op de Gagelhoeve situaties met de paarden om tot veranderingsprocessen te komen in werk en persoonlijk leven. Zij organiseert dit voor individuen en groepen, door specifieke activiteiten met de paarden in te zetten en dit na te bespreken. Dit wordt ook wel Equine Assisted Coaching genoemd. Het inzetten van paarden is heel direct: het is én denken én doen. Het ervaren geeft betekenis aan jouw denken en handelen.

De Gagelhoeve
Gagelweg 10
5451NE Mill