Culinair Happen en Trappen in het land van Peel en Maas

Happen en trappen.nl is een bedrijf dat samenwerking tot stand brengt tussen nauwkeurig geselecteerde horecabedrijven. Momenteel is er ook happen en trappen tussen de Peel en de Maas. De fietsroute loopt door de vier gemeentes Mill, Grave, Cuijk en Sint Anthonis.

Voor de gastronomische dagtocht van 55 km start u ’s morgens in Sint Hubert bij restaurant Erica met een kop koffie of thee en een heerlijke Brabantse appeltaart. Na een mooie tocht door de landelijke omgeving van het land van Peel en Maas schuift u aan bij De Brouwketel in Escharen voor een heerlijk voorgerecht.

Na dit eerste gerecht vervolgt u uw fietstocht langs het historisch stadje Grave richting Cuijk. Het land van Cuijk heeft nog veel oude gebouwen, dit geeft het gebied een bijzondere sfeer. Vanuit hier fietst u langs het mooie natuurgebied De Kraaijenbergse Plassen. Waarna u het zitvlak even rust geeft en geniet van een soep die geserveerd word door brasserie Peters Rit in Cuijk.

Vanuit Cuijk hervat u uw fietstocht richting het dorpje Mill. Onderweg geniet u van het natuurschoon dat het land van Peel en Maas in al zijn facetten te bieden heeft. Van mooie watergebieden tot open landschappen met molens, kastelen en prachtige boerderijen. Eenmaal aangekomen in Mill serveert restaurant Des Werelds u een heerlijk hoofdgerecht.

De route vervolgt zich door de staatsbossen richting Wanroij waar u als laatste gaat genieten van een geweldig dessert dit wordt geserveerd door grand café ’t Raadhuis. Deze laatste culinaire stop maakt het vier gangen Happen en Trappen compleet. Het laatste traject brengt u weer terug bij het startpunt in Sint Hubert. Uiteraard heeft u hier nog de gelegenheid voor een goede afsluiter van deze geweldige dag.

Voor € 37,00 p.p. wordt alles voor u verzorgd: een goed begin, een duidelijke route, gereserveerde plaatsen en een heerlijk vier gangen diner. U hoeft slechts de consumpties nog ter plaatse af te rekenen. Volgens de ondernemers van het initiatief is dit concept een absolute aanwinst voor de omgeving. Zij voorspellen dan ook dat er veel mensen gebruik van gaan maken.

Hoe werkt het? Via happenentrappen.nl kunt u een route naar keuze reserveren. Op de dag zelf is er de mogelijkheid om vanaf 10.00 uur ‘s ochtends te starten. De € 37,00 p.p. wordt betaald aan het startpunt. De fietstocht en het eten zijn dan geregeld. De drankjes dienen nog wel ter plaatse van het restaurant te worden afgerekend. Aan het startpunt krijgt u een pakketje overhandigd waaronder de route natuurlijk.

Geen fiets? Dan bestaat er de mogelijkheid om een fiets te huren bij restaurant ‘Des Werelds’ in Mill, wat onderdeel is van Fitland(tel: 0485 – 477210). Vanuit de Hoogveldseweg fietst u dan een klein stukje naar Sint Hubert waar de tocht van start gaat bij restaurant Erica. Happen en trappen wordt steeds meer een begrip. Het is dan ook een absolute aanrader.

Meer info: www.happenentrappen.nl

Meer bijzondere overnachtingen in 't Land van Cuijk