In het tweede weekend van augustus zal de lucht boven Grave weer gekleurd zijn met vele heteluchtballonnen. Aan de Jan van Cuijkdijk in Grave vindt dan het Ballonfestival plaats. Vele duizenden bezoekers kunnen weer gaan genieten van dit bijzondere festival. Er zullen ongeveer 25 tot 30 heteluchtballonnen per avond de lucht ingaan. De passagiers worden getrakteerd op  een adembenemend uitzicht boven het mooie Brabantse land. De uiteindelijke bestemming is altijd weer een verrassing. Afhankelijk van de wind varen  de ballonnen hun eigen koers.
Een deel van de ballonnen heeft een bijzondere vorm. Ze komen  zowel uit Europa, maar ook van buiten Europa zoals  Amerika en Brazilië.

Het Ballonfestival is vrij toegankelijk. Naast het ballonspektakel wordter een zeer gevarieerd programma aangeboden voor jong en oud. De kleintjes kunnen zich volop vermaken op de springkussens terwijl de vaders en moeders kunnen genieten van de stunten die John van Gastel uithaalt met zijn modelvliegtuig. Dit alles onder het genot van een hapje en een drankje.
Het Ballonfestival Grave wordt afgesloten met een geweldige Night Glow. Een schouwspel van ballonnen die worden opgelicht als grote lampionnen op de maat van de muziek.

Wilt u ook meevaren?
U kunt zich aanmelden om als passagier mee te varen met één van de vele ballonnen.
Kijk voor meer informatie op de website www.ballonfestival-grave.nl. Heeft u vragen, stuur dan een mailtje aan info@ballonfestival-grave.nl

 

Ballonfestival Grave
Jan van Cuykdijk 1
5361 HM Grave