Vier de vrijheid

We vieren vrijdag dat we vrij zijn. Ik heb begrippen als oorlog, schuilen, onderduiken, nazi's en concentratiekampen alleen maar van horen zeggen uit schoolboeken en films. Mijn grootouders die het een en ander hebben meegemaakt lieten er weinig over los. Mijn opa, die kachels verkocht, maakte alleen altijd grappen dat voor Duitsers de kachels drie keer zo duur waren als voor de Nederlanders.. Lees de hele column!

Freerail Festival

Ook dit jaar zal het gratis toegankelijke Freerail Festival weer plaatsvinden op Bevrijdingsdag. Een dag vol gezelligheid en muziek waarmee we dit jaar alweer 72 jaar bevrijding en vrijheid vieren. De afgelopen jaren bewees het Freerail Festival in Mill een feest voor jong en oud te zijn. Dat zal dit jaar niet anders zijn!
Meer weten?

Kuilen Kunst

Dit jaar staat de kunstroute in het teken van het prachtige Natuur- en Recreatiegebied De Kuilen in de gemeente Mill & Sint Hubert. Maar liefst 30 kunstenaars hebben zich laten inspireren door de pracht en praal van en in dit gebied en exposeren met een kunstwerk langs de omgeving van de Kuilen en Langenboomse bossen.
Meer weten?

Romeinendag Cuijk

Ontmoet een echte Centurion of laat je drillen tot een Romeinse soldaat. Maak zelf je lederen buideltje of ga op zoek naar Romeinse schatten. Volwassenen kunnen onder meer proeven van typisch Romeinse drankjes en hapjes. Museum Ceuclum en De Romeinse Tuin zijn geopend en tonen bijzonder veel Romeinse objecten.
Meer weten?

Bijzondere Moestuindagen

Bij de Boergondische Tuijn in Sint Anthonis zijn weer de bijzondere Moestuindagen. Naast de markt kunnen bezoekers ook deelnemen aan een rondleiding door de bijzondere tuin. Hierbij wordt veel aandacht besteedt aan het kweken van diverse planten en wordt er vertelt over de Kosmosagenda van Maria Thun.
Meer weten?

Bromfietsritten Oldtimers

De Vlotter gaat weer rijden op iedere eerste zondag van de maand!
Verzameld wordt zoals altijd bij Partycentrum Bos in Overloon. De ritten worden beurtelings uitgezet door verschillende leden die u mooie plekjes in de omgeving laten zien. Lid of geen lid je bent welkom om aan te sluiten! Meer weten? 

8e Kasteelronde Mill

Wielerclub Mill en Wielervereniging de Maaskant organiseren op zondag 7 mei voor de 8e keer onder de naam “Kasteelronde” een wielerwedstrijd in Mill. Tijdens deze dag worden er vanaf 11.30 uur diverse KNWU-wedstrijden verreden. Toegang voor de Kasteelronde is gratis.
Meer weten?