Spacecake en Cowgirls

Ik hoorde het overal: De optochten van tegenwoordig zijn ver-schrik-ke-lelijk! Een traditie op zich; het bekritiseren van carnavalsoptochten. Zo vond men vermoedelijk uit 1860 de volgende tekst: 'De straat geeft ons al niet meer te aanschouwen dan piepjonge, schreeuwerige gekken, vaak in povere afschuwelijke zotsplunje gestoken...  Lees de hele column!

Mamacafe Boxmeer

Het MamaCafé is een ontmoetingsplek voor (aanstaande) moeders met hun kindjes (0-4 jaar) uit de regio Boxmeer en omgeving. Gastspreker van deze keer is Jacobien van der Ploeg, gynaecoloog in Maasziekenhuis Pantein. Zij komt vertellen over de mogelijkheden van een bevalbad. 
Meer weten?

Cursus ecologisch tuinieren

Het eten van eigen bodem en seizoengebonden groenten wint steeds meer terrein. Hoe leuk kan het zijn je zelf geteelde groenten op tafel te zetten. Wil je een eigen moestuin maar kun je wel een handje geholpen worden? Verdeliet helpt je graag om op milieuvriendelijke wijze te tuinieren met respect voor milieu, mens en dier. Meer weten?

Expositie Gordijnkunst

GordijnKunst begon tien jaar geleden met een idee in Tatjana's naaiatelier om 'De Dans' van Matisse te naaien. De uitkomst was prachtig! 'Voor mij was dit een openbaring en een nieuwe uiting van kunst. Gordijnen naaien als kunstwerken of kunstwerken als gordijnen.' GordijnKunst wordt genaaid als ware glas in lood en genaaid van ongebruikte reststoffen. Meer weten?

Sprong Vooruit Fair

Equicentrum Sprong Vooruit organiseert op 5 maart een ruiterbeurs. 
Tijdens de beurs worden nieuwe en gebruikte (paarden)spullen verkocht. Ook zijn er demonstraties en is er op het “ponyplein” van alles te beleven en te ontdekken, zoals: ponyritjes, schminken, knutselen en er worden rondleidingen verzorgd. Meer weten?

Bijna Lentewandeling

Zondagochtend 5 maart start er om 10 uur weer een mooie wandeling vanaf de binnenplaats, met gids Maurice. We vertrekken op tijd en meedoen is gratis. De wandeling duurt ongeveer 1,5 uur en na afloop is er gelegenheid om het kasteel te bezoeken, de expositie, het info-punt óf uit te rusten op het terras. Meer weten?

Accordeon Festival

Op zondagmiddag vindt er bij Herberg Thijssen in Vierlingsbeek weer het jaarlijkse accordeonfestival plaats. Het accordeonfestival is een middag genieten van deze sfeervolle muziek, daar waar mogelijk kan er ook gedanst en/of worden meegezongen op de mooiste meezing ballades die zullen worden gespeeld deze middag. Meer weten?