Livemuziek aan de Maas op eerste editie Boothuisfestival John F Klaver
Deel dit artikel ‹ Terug

Livemuziek aan de Maas op eerste editie Boothuisfestival

Geplaatst op: dinsdag 16 mei 2023


Op Eerste Pinksterdag kun je genieten van livemuziek met uitzicht op de Maas, op de eerste editie van het Boothuisfestival bij het Veerhuis in Oeffelt.

Het festival is de afsluiting van de muziekserie ''Snarenplukkers in Wild Verband''.


Te gast zijn onder andere gitarist Vedran Mircetic (De Staat) en bluesgitarist John F. Klaver. Op het terras van het Veerhuis is vanaf 14.00 uur een doorlopend, gratis toegankelijk programma met optredens van singer-songwriters Etan Huijs en Colin Hoeve en Rieany’s Snaarmannen (Jan Hendriks, John F. Klaver, & BJ Baartmans). Ook zijn er demonstraties te zien van een aantal gitaarmerken. Binnen is een speciale editie van Snarenplukkers in Wild Verband te zien, met gitarist Vedran Mircetic (De Staat) en een voorprogramma van bluesgitarist John F. Klaver. Voor het binnenprogramma is een entreebewijs nodig, verkrijgbaar op de website van Schouwburg Cuijk.



Nederlandse gitaarhelden

Vanaf het najaar 2022 heeft Bart-Jan Baartmans verschillende gitaristen ontvangen in de nieuwe muzikale serie Snarenplukkers in Wild Verband. Afwisselend in Schouwburg Cuijk, Huistheater de Steenakker en Het Veerhuis ging Baartmans in gesprek met Nederlandse gitaarhelden. Onder andere Jan Hendriks, Jaap Kwakman (3JS) en Leif de Leeuw waren te gast.


In november 2023 start een nieuwe reeks van Snarenplukkers in Wild Verband. Het nieuwe programma is te bekijken op schouwburgcuijk.nl/snarenplukkers .Het buitenprogramma van het Boothuisfestival op zondag 28 mei is gratis te bezoeken. Kaarten voor het binnenprogramma zijn verkrijgbaar op schouwburgcuijk.nl