Landelijke ‘Boekstartdag’ zaterdag 3 juni Bibliotheek Cuijk & Boxmeer Boekstartdag
Deel dit artikel ‹ Terug

Landelijke ‘Boekstartdag’ zaterdag 3 juni Bibliotheek Cuijk & Boxmeer

Geplaatst op: maandag 15 mei 2023


Ook baby’s en peuters houden van boeken én muziek! Tijdens de landelijke Boekstartdag op zaterdag 3 juni laat de bibliotheek (groot)ouders graag ontdekken dat kinderen gek zijn op boekjes. In het bijzonder gebeurt dat in Bibliotheek Cuijk & Boxmeer. Hier kunnen ouders met hun baby, dreumes of peuter meedoen aan ‘verhalen en muziek op schoot’.


Tijdens deze activiteit ontdekken kinderen niet alleen een prachtig verhaal, maar ook liedjes, klank en ritme. Muziek-op-Schoot docente Nadja Spooren geeft een muzikale les in de ochtend in Cuijk en in de middag in Boxmeer. Meer informatie en gratis aanmelden kan via biblioplus.nl In alle bibliotheken van BiblioPlus is een gratis groeimeter en boekenlegger te verkrijgen. Beide staan vol tips om het voorlezen aan jonge kinderen nog leuker te maken.


Landelijk Webinar

Voor ouders die meer willen weten over het belang van voorlezen aan jonge kinderen is er een landelijk Webinar. Hoe zorg je ervoor dat je kindje plezier beleeft aan een voorleesmoment? Welke boekjes zijn hiervoor geschikt? En wat kun je nog meer voor leuks doen met boeken? Jolien Hesselberth vertelt hierover in het BoekStartwebinar op donderdag 1 juni om 20.00 uur. Gratis aanmelden kan eveneens via biblioplus.nl