Deel dit artikel ‹ Terug

Het Overloons Toneel opnieuw met Rupa Lucian

Geplaatst op: dinsdag 14 september 2010


Een theaterstuk van Ad de Bont

Na twee mooie voorstellingen in juli, komt Het Overloons Toneel nog één keer met de voorstelling: “Rupa Lucian”, kind van Roemenië.
Een indringende voorstelling waarin een blik geworpen wordt op het verrotte regime van Ceaucescu en de zijnen dat Roemenië nu twintig jaar geleden in zijn greep had. Een tijd waarin kinderen van de aller aller armste mensen vaak opgroeien in weeshuizen en soms het “geluk” hebben om uitgekozen te worden voor een opleiding tot soldaat van Ceaucescu.

Het leven van één van deze soldaten (Rupa Lucian) wordt in dit stuk gevolgd, en we zullen getuige zijn van de worsteling die deze persoon heeft met hetgeen hij in zijn leven tegenkomt. Van loyaal uitvoerder van opdrachten van zijn superieuren tot het moment dat hij eigen keuzes maakt, en uiteindelijk lid is van het vuurpeloton dat Ceaucescu executeert.

Een nederlands echtpaar vertrekt redelijk naïef om een heerlijke vakantie te vieren in Roemenië. Uiteindelijk raken ze betrokken bij het lot van de onderdrukte bevolking, en kruist hun pad zich met dat van Rupa Lucian.

De voorstellingen in Juli waren bij volledig daglicht. Op 18 september zal het echter tussen half negen en negen uur donker worden. We spelen dan deels met verlichting. Dit zal zeker een extra dimensie geven aan dit spel.

Kaartjes (à €7,50) zijn vooraf verkrijgbaar in Overloon bij Home and Body, en aan de kassa van het Libertypark maar kunnen ook besteld worden via een link op www.hetoverloonstoneel.nl en natuurlijk op de avond van de voorstelling aan de kassa.
advertentie