Klassieke muziek op de zondagochtend Soundlake Duo
Deel dit artikel ‹ Terug

Klassieke muziek op de zondagochtend

Geplaatst op: vrijdag 10 maart 2023


Schouwburg Cuijk heeft een speciale band met talentvolle jonge musici. Zij biedt daarom een paar keer per jaar een podium aan jong talent in de serie Jong Klassiek. Zondag 26 maart is het Soundlake Duo te gast, met Jules Baeten op klarinet en Elisabeth Rikken op piano. 

Jules en Elisabeth hebben zichzelf een missie toebedeeld, zij spelen naast het klassieke repertoire speciale onbekende composities en vertellen daar een bijzonder verhaal bij. 

Het duo is eerder te gast geweest bij tv-programma Podium Witteman. Enkele hoogtepunten zijn een optreden in de Doelen in Rotterdam en een optreden voor het Klarafestival. Het duo wil zich onderscheiden door het uitvoeren van uitdagende en onbekende werken.

Over Jong Klassiek

Schouwburg Cuijk heeft een speciale band met talentvolle jonge musici. Die ontstond toen John Floore (1945-2020), oud-directeur van het Rotterdams Conservatorium en van het Bangkok Symphony Orchestra, in Cuijk kwam wonen en gastprogrammeur werd voor klassieke muziek.  

Floore zette zich gedurende zijn leven in om voor talentvolle jonge musici de weg naar het podium mogelijk te maken. In zijn geest zet Schouwburg Cuijk het komend seizoen de traditie voort met de serie 'Jong Klassiek’: vier concerten klassieke muziek waarin we opnieuw jonge talenten, die staan te trappelen van ongeduld, een podium bieden.

Jong Klassiek met het Soundlake Duo is zondagochtend 26 maart te zien in Schouwburg Cuijk. Na afloop wordt huisgemaakte soep geserveerd in het GrandCafé. Kaarten en informatie: schouwburgcuijk.nl