Deel dit artikel ‹ Terug

Spectaculaire roofvogeldemonstraties in Kasteeltuinen Arcen!

Geplaatst op: donderdag 7 juni 2007


Vanaf aanstaande zaterdag 9 juni kan in Kasteeltuinen Arcen elk weekend in juni worden genoten van spectaculaire roofvogeldemonstraties. Valkenier Wim Huygen verzorgt met zijn uilen, arenden, buizerds en gieren een spannende demonstratie, waarbij de bezoekers de wind regelmatig langs hun gezicht voelen strijken.

Tijdens de roofvogeldemonstraties kunnen de bezoekers genieten van vele bijzondere roofvogels. Zo wordt gevlogen met een Amerikaanse zeearend, een grote roofvogel met een spanwijdte van maximaal 2.40 meter. De kerkuil heeft een aanzienlijk minder grote spanwijdte, maar doet vele bezoekers vertederen wanneer zij deze zeldzame uil van wel heel dichtbij kunnen bewonderen. Sommigen mogen het dier zelf op de hand houden met behulp van een speciale valkeniershandschoen. Ook de ‘puinruimers van het dierenrijk’ geven acte de presence tijdens de demonstratie; verschillende soorten gieren laten hun natuurlijke gedrag zien en suizen over het demonstratieveld.

De roofvogeldemonstraties vinden plaats op het toernooiveld van Kasteeltuinen Arcen. Vanaf 9 juni vinden de roofvogeldemonstraties iedere zaterdag en zondag in juni plaats. De roofvogeldemonstraties zijn vrij toegankelijk voor bezoekers van Kasteeltuinen Arcen (exclusief entree).

Openingstijden: 6 april t/m 30 september 10.00-18.00, 1 oktober t/m 28 oktober 10.00-17.00. Entreeprijzen volwassenen € 12,50, kinderen 4 t/m 14 jaar € 6,00.

Kasteeltuinen Arcen, Lingsforterweg 26, 5944 BE te Arcen, www.kasteeltuinen.nl.