Swing- en dansbare Soul Jazz op zondagmiddag Montis Goudsmit & Directie
Deel dit artikel ‹ Terug

Swing- en dansbare Soul Jazz op zondagmiddag

Geplaatst op: woensdag 8 maart 2023


Eerder gezien op festival Masters of Hammond

Swingende- en dansbare Soul Jazz is een voorliefde die de leden van de formatie Montis Goudsmit & Directie delen. Vorig seizoen stond Hammondbeest Frank Montis nog op het festival Masters of Hammond in Schouwburg Cuijk, nu is hij terug met een eigen show op zondag 26 maart. 

Met zijn ontembare energie en gevoel voor groove toont Anton Goudsmit (New Cool Collective) zich de perfecte gitarist voor deze formatie. Cyriel Directie (o.a. Postmen, Kane) stookt vanachter de drums het vuurtje nog wat harder op zodat het live alle kanten op gaat: klassiekers van Grant Green, The Meters, John Scofield, Eddie Harris, Rusty Bryant worden net zo gemakkelijk afgewisseld met eigen composities en/of jams. Zolang het maar swingt.

Frank Montis tourt met zijn eigen band DelMontis regelmatig door het land. Daarnaast was hij tot voor kort actief als zanger/toetsenist van de succesvolle formatie Gare du Nord. 

Het concert van Montis, Goudsmit & Directie is zondag 26 maart te zien in Schouwburg Cuijk. Kaarten à €18,50 zijn te bestellen op schouwburgcuijk.nl