Deel dit artikel ‹ Terug

In de voetstappen van Willem van Oranje

Geplaatst op: dinsdag 28 februari 2023


Een historische wandel- luister en proeftocht door het historisch centrum van Grave 

In de voetstappen van Willem van Oranje nemen de Prins van Oranje en zijn Anna van Buren, Piekeniers en hofhouding u mee langs de mooiste plekjes in de historische stad Grave. 

U gaat terug naar 1551, het was dat jaar waarin Grave hoog bezoek ontving. Want Willem van Oranje haalde zijn toekomstige echtgenote Anna van Egmond hier op, voor hun huwelijk in Buren. 

Twee-jaarlijks herdenken de Gravenaren deze bijzondere gebeurtenis in de Nederlandse geschiedenis tijdens het Historisch Spektakel wat altijd plaats vindt in het eerste weekend van April. Het eerst volgende Spektakel is in 2024. 

Dus kom, beleef en geniet samen met de Cloveniers of Schutterye tot Grave en vele anderen van de historische verhalen en likeuren. De wandeltocht is op de maandag 10 april (2e paasdag) en start om 14:00 uur bij de Hampoort aan de Elisabethstraat te Grave. 

U kunt ook met eigen passende kledij meelopen, of deze tegen een kleine vergoeding lenen. Meer informatie hierover bij Leo Burgers (06-51173814 / leo.burgers@vestingstadgrave.nl