Deel dit artikel ‹ Terug

UNICEF-loop voor Recht op zorg

Geplaatst op: vrijdag 10 september 2010


Op zondag 3 oktober organiseert het Regionaal Comité UNICEF de 27e UNICEF-loop, ditmaal in Overloon. De opbrengst is dit jaar bestemd voor de kinderrechten en dan met name voor het recht op gezondheid. Want goede zorg is van groot belang voor het terugdringen van de kindersterfte.

De UNICEF-loop is een feestelijke, afwisselende wandeltocht van ongeveer zes kilometer door de bossen van Overloon. De start/finish is bij De Raaijhal, Raaijweg 15-17 in Overloon. Starten kan tussen 11.00 en 13.30 uur en een startkaart kost € 2,-. De jeugdgroep van Fanfare Vriendenkring uit Overloon en de Jeugdharmonie uit Vierlingsbeek zorgen voor een vrolijke muzikale noot bij de start/finish. Onderweg krijgt iedereen drinken en een appel en kinderen maken kans op een leuke UNICEF-prijs als ze de opdrachten tijdens de route goed beantwoorden.
Voorafgaand aan de loop hebben UNICEF-voorlichters op 29 basisscholen in de regio aan ongeveer 1700 leerlingen verteld over het werk van UNICEF en over het thema van de loop. De kinderen hebben in het weekend vóór de loop zoveel mogelijk sponsors onder familie, vrienden en bekenden gezocht. Jaarlijks zamelen zij daarmee een enorm bedrag in.

De opbrengst is dit jaar bestemd voor het recht op gezondheid. Jaarlijks sterven er zes miljoen kinderen door ziektes als longontsteking, diarree, malaria of als gevolg van aids. UNICEF helpt bij het terugdringen van deze kindersterfte door te zorgen gezondheidscentra, schoon water, sanitaire voorzieningen, voorlichting en door inentingscampagnes en het beschikbaar stellen van klamboes.

Iedereen is van harte welkom om op zondag 3 oktober mee te wandelen en op deze manier een bijdrage te leveren aan het werk van UNICEF.
advertentie