Deel dit artikel ‹ Terug

Stress, angst, piekeren, somber, pijn, slapeloosheid? Blijf er niet mee zitten!

Geplaatst op: donderdag 9 september 2010


Genoemde klachten komen veel voor: twaalf van de 100 huisartsbezoeken hebben te maken met stress en 17 van de 100 Nederlanders hebben somberheidklachten. Ook komen genoemde klachten vaak tegelijkertijd voor. Als klachten toenemen of uw dag beheersen, loopt u extra risico daar ziek van te worden: stressklachten leiden dan tot overspanning of zelfs burnout, somberheidsklachten tot depressie, angstklachten tot een angststoornis. Gelukkig kunt u zelf veel doen om dit te voorkomen; hoe eerder u erbij bent hoe beter en hoe makkelijker dat gaat.

GGZ Land van Cuijk en Noord-Limburg start daarom bij voldoende belangstelling op korte termijn de volgende trainingen:

· Omgaan met stress, bij stressklachten door werk en/of thuissituatie;

· In de put, uit de put, bij somberheidsklachten;

· Angst de baas, bij angstklachten;

· Mindfulness, bij klachten van stress, somberheid, pijn, veel piekeren;

· Voluit leven, bij klachten van somberheid, stress, vermoeidheid, gevoel van leegte, onzekerheid.

Omdat naasten van mensen met psychische klachten extra risico lopen om klachten te ontwikkelen van overbelasting, eenzaamheid of somberheid bieden we voor hen:

· Psychiatrie in de familie, voor mensen waarbij een direct betrokkene leidt aan psychische of psychiatrische klachten;

· Omgaan met borderline en Omgaan met (manische) depressie, voor naasten van mensen die lijden aan borderline of (manische) depressie.

De trainingen zijn erg praktisch en vinden, afhankelijk van de belangstelling, plaats in Boxmeer, Gennep, Uden, Veghel, Oss, Deurne of Helmond.

Heeft u belangstelling voor een training of wilt u meer informatie? Neem dan contact op met het secretariaat van de Afdeling Preventie, GGZ Land van Cuijk en Noord-Limburg, telefoon (0485) 84 7366, mail: preventie@ggzlvc.nl.
advertentie