Deel dit artikel ‹ Terug

Check je bandenspanning op 18 september in Boxmeer

Geplaatst op: donderdag 9 september 2010


Kom naar Het Nieuwe Rijden en de bandenspanningscontrole op het Weijerplein

Op zaterdag 18 september 2010 van 10.00 – 16.00 uur organiseert de gemeente Boxmeer een actie van Het Nieuwe Rijden op het Weijerplein in Boxmeer. Het evenement wordt aangevuld met de actie Band op Spanning. Doel van deze dag is om inwoners van de gemeente zelf te laten ervaren wat Het Nieuwe Rijden is. Automobilisten kunnen een gratis testrit maken in een ‘virtual trainer’ en hun autobanden laten controleren door een professioneel Band op Spanningsteam. Ook kunnen deelnemers meedoen aan een prijsvraag waarbij leuke prijzen te winnen zijn.

Aftrap door wethouder
Wethouder Ronnes van milieu zal om 10.00 uur de aftrap voor het evenement geven. Daarin wijst hij op de vele voordelen van Het Nieuwe Rijden. Als je de tips van deze rijstijl opvolgt dan geeft dat je meer veiligheid en rijcomfort. Daarnaast is deze rijstijl erg gunstig voor het milieu. De CO2 uitstoot wordt tot wel 30% gereduceerd.

Band op spanning
Rijden met een te lage bandenspanning maakt autorijden nog duurder dan het al is. Het kost namelijk meer energie om vooruit te komen. Dat wil zeggen dat je meer brandstof nodig hebt en dus vaker moet tanken. En dan hebben we het nog niet over de enorme hoeveelheid extra CO2 en fijn stof dat wordt uitgestoten als gevolg van het hogere brandstofverbruik. Kortom, genoeg reden om te zorgen voor goed opgepompte banden. Het Band op Spanningsteam helpt je daar op zaterdag 18 september een handje bij.

Meer info
Meer informatie over deze actie is te vinden op www.brabantsgroen.nl. Kijk voor meer tips over Het Nieuwe Rijden op www.hetnieuwerijden.nl.