Ontmoet meesterverteller Kader Abdolah in Grave Ontmoet meesterverteller Kader Abdolah in Grave
Deel dit artikel ‹ Terug

Ontmoet meesterverteller Kader Abdolah in Grave

Geplaatst op: vrijdag 11 november 2022


Op zaterdagavond 19 november is meesterverteller Kader Abdolah te gast bij de Sociëteit tot Nut ende Vermaeck in Grave – medegeorganiseerd door bibliotheek BiblioPlus. Abdolah vertelt die avond onder andere over zijn gloednieuwe boek ‘Wat je zoekt, zoekt jou’ (verschijningsdatum 14 november 2022). Kaarten zijn te koop via de website van BiblioPlus.


Het werk van Kader Abdolah is niet weg te denken uit de literatuur. Hij won vele prijzen en werd in 2000 benoemd tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw voor zijn inzet op het gebied van literatuur, internationale samenwerking en vrede. Zijn roman ‘Het huis van de moskee’ is in 2007 verkozen tot het op één na beste Nederlandse boek (na ‘De ontdekking van de hemel’ van Harry Mulisch).


Vers van de pers

Abdolah’s nieuwste boek ‘Wat je zoekt, zoekt jou’ is vers van de pers. ‘Wat je zoekt, zoekt jou’ is een drieluik geworden, waarin Abdolah een novelle over het leven van meester Rumi heeft verwerkt en zo’n negentig gedichten en vijftig verhalen van de Perzische meester heeft vertaald. Met dit werk schenkt Kader Abdolah zijn persoonlijke keuze uit het ontzagwekkende werk van Rumi aan de westerse lezer. ‘Wat je zoekt, zoekt jou’ gaat niet zozeer over Rumi, maar over ons: de mens, op onze puurste en mooiste momenten.


Signeren

Boekhandel van Dinter uit Boxmeer is aanwezig met een boekentafel gevuld met Kader Abdolahs repertoire. Ook zal Abdolah boeken signeren.


Kaarten zijn te koop via biblioplus.nl