Deel dit artikel ‹ Terug

'Reflecties' Rick Duijs

Geplaatst op: woensdag 2 november 2022


De klassiek georiënteerde kunstschilder Rick Duijs toont stillevens en portretten: “De verschillende materialen en het licht dat erop wordt weerkaatst is elke keer weer een uitdaging". Zijn bijzondere werk is te zien tot en met 11 december.


Rick Duijs woont en werkt in Ravenstein. Al van jongs af aan is potlood op papier zetten een dagelijkse bezigheid. Kijken en tekenen. Later kwam hier het schilderen bij. Zijn grootste inspiratiebronnen zijn de schilderijen uit de 17e eeuw: ambachtelijk, met vakmanschap en gevoel op paneel verbeeld. Het licht, de stofuitdrukking. Die elementen vormen al vijftien jaar het onderwerp van een heuse zoektocht. Rick werkt met een traditionele schildertechniek in olieverf. "Ik wil mij het schildersambacht helemaal meester maken. Dat is mijn weg."


Zijn werk kan worden getypeerd als sfeervol, verstild realisme.


Op zondag 13 november is de schilder in het Stadsmuseum aanwezig. Op zondag 27 november geeft hij een workshop van 12.30 uur - 16.00 uur, waarvoor u zich kunt aanmelden. Na aanmelding krijgt u een bevestiging. Er is maar beperkt plaats, dus wacht niet te lang. De kosten voor de workshop bedragen €. 17,50, inclusief koffie/thee en glas wijn/fris ter plaatse met pin in het museum te betalen. U kunt zich aanmelden voor de workshop via: anneliesgraafsma@outlook.com.