Deel dit artikel ‹ Terug

Rob’s Blasmusik im Herbst

Geplaatst op: maandag 31 oktober 2022


Op zondagmiddag 6 November, presenteert Rob Claessens van het radioprogramma ‘Volksmusik mit Schwung’ samen met Muzicanka zijn ‘Rob’s Blasmusik im Herbst een drieluik met bijzondere, internationale, blaasorkesten. De middag begint om 13.00 uur met een optreden van De Wiellander Muzikanten uit Elshout , opgevolgd door Muzi?anka

 uit Blerick De muzikale middag wordt afgesloten door de Duitse kapel uit Weseleke Die Sippelhacker (D).

De Wiellander Muzikanten zijn opgericht in 1984 Onder de bezielende leiding van Henri Coppens. De naam van de Wiellandermuzikanten verwijst naar de prachtige waterpartijen aan de westkant van Elshout.door de muzikanten en zangers is er de laatste jaren hard gewerkt aan de kwaliteit van de muziek.De kapel neigt steeds meer naar het snellere en technisch gecompliceerdere Tsjechische in 2019 werd door de Wiellandermuzikanten het 35 jarig . jubileum gevierd en dus op naar de 40 jaar!

Muzi?anka is een orkest met enorme passie voor de Mährische blaasmuziek! Dertien fanatieke muzikanten, een lepeltje lef, een snufje eigenzinnigheid en een paar korreltjes eigen interpretatie, overgoten met een portie speelplezier. Dat is het recept voor Muzi?anka. Onder leiding van Bas van Gestel proberen de muzikanten van elk optreden een feestje te maken met als doelstelling hun enthousiasme over te brengen op het publiek.


Die Sippelhacker : De "Sippelhacker" zijn de Egerländer groep van de Musikverein Weseke. Tot 20 muzikanten kwamen in 2007 bij elkaar om aanvankelijk de brassbandpartij op het Weseker Oktoberfest over te nemen. Al snel bleek echter dat de koperblazers in Boheemse stijl ook erg populair waren bij het publiek op verjaardagen, clubfestivals en kleinere concerten. Dus besloten de muzikanten niet meer op projectbasis te repeteren, maar regelmatig af te spreken. Met hun dirigent ontwikkelde de "Sippelhacker" polka's, walsen en marsen en breidde ze hun repertoire uit . 

Het evenement vindt plaats in ’t Wapen van Wanroij, Kwikstraat 6 in Wanroij. De zaal gaat open om 12.30 uur en de entree is € 5,00. 

Kaarten kunnen gereserveerd worden via kaarten@volksmusikmitschwung.nl of telefonisch bij Rob Claessens, tel. 06-21968281 ( na 17 u ) . Ook aan de zaal zijn kaarten verkrijgbaar. Tot ziens in Wanroij!