Deel dit artikel ‹ Terug

De ultieme rijbelevenis op de grens van Nederland-Duitsland

Geplaatst op: vrijdag 3 september 2010


Op zondag 12 september 2010, bijna aan het eind van de zomer, zal er weer een fantastische sportieve autodag plaatsvinden in het zuid-oostelijke deel van Nederland en het westelijke deel van Duitsland die je zeker niet mag missen!!….De Auto Sport Club Boxmeer organiseert weer de inmiddels jaarlijks terugkerende zomerrit!

Organisatoren Koen Bongers en Jeroen Simons aan het woord: ‘’De route loopt over de schitterende geasfalteerde landwegen van Noord-Brabant en Gelderland. Vervolgens duiken we Duitsland in waar over glad geasfalteerde landwegen de route richting Limburg gaat. Let wel, op deze wegen mag je 100km/ph, maar knap als je dat hier haalt!....Wij raden het dus niet aan dit te proberen.

Na een poos in Duitsland te hebben gereden komen we het toeristische gebied van Limburg binnen. Nabij Gennep stoppen we dan ook even bij horecagelegenheid de ‘’Old Inn’’ waar je een drankje kunt nuttigen om even je eigen koelvloeistof bij te vullen. Vanuit daar rijden we weer naar Duitsland om nog even van die schitterende Duitse wegen te genieten! Na een kilometer of wat komen we weer in Nederland aan. Via het pittoreske Arcen gaan we via de pont naar de overkant van de maas. Daar wordt er gereden over schitterende boerenweggetjes. Geen schrik, zandhappen hoeft niet, alles in de route is mooi geasfalteerd. Zo niet, dan ben je fout gereden….’’

De heren vervolgen hun verhaal na een korte pauze: ‘’Later duiken we weer de Maas over via de brug bij Wanssum. Vanuit daar rijden we via de mooie maasheggen naar beachclub ‘’New Inn’’. Eenmaal daar gearriveerd kun je heerlijk onderuitzakken en nagenieten van een superdag met mogelijkheid tot deelnemen aan het diner op het eind. Ook zal hier de prijsuitreiking worden gehouden!!

De route is simpel uitgezet, van moeilijk doen houden we niet. Via een Bol-Pijl systeem is alles goed en duidelijk aangegeven. Per tekening staat er ook het aantal meters dat je moet rijden en om de zoveel tekeningen is ook een straatnaam aangegeven. Echter, de tekeningen zijn zo duidelijk, dat de kans op fout rijden er eigenlijk niet in zit. ‘’

De tijden:
Om 13.00 uur klinkt het startschot bij restaurant ‘’De Diepen’’ in Milsbeek (nabij Nijmegen).
Rond 15.00 uur verwachten we iedereen weer bij horecagelegenheid ‘’Old Inn’’ in Gennep.
Daarna zal de rit nog ongeveer 1,5 uur duren en is de finish rond 16.30 bij beachclub ‘’New Inn’’ in Well (LB). UITERLIJK 17.00 uur dient iedereen terug te zijn. Hierna zal de prijsuitreiking plaatsvinden. Om 17.30 kunnen de personen die zich daarvoor hebben opgegeven gaan genieten van een heerlijke maaltijd na deze fantastische dag!

De prijzen voor deze superdag:
Om alles toegankelijk te houden voor iedereen hebben we enkele pakketten samengesteld.

Pakket 1 (rit+diner op het einde, Let op! De prijs is per persoon!)
€ 18,50 (voor kinderen t/m 18 jaar geldt geen inschrijfgeld, gerecht kan ter plekke besteld worden bij het restaurant op eigen rekening).
Pakket 2 (alleen rit, Let op! De prijs is per auto!)
€ 7,50

Wil je er een fantastische dag van maken en ook deelnemen aan het heerlijke diner op het eind dan is opgave en betaling vooraf verplicht. Kun je onverhoopt toch niet, dan kun je je deelname annuleren tot 9 september. Je krijgt dan je volledige bedrag terug. Annulering na deze datum betekend dat je maar 75% van je bedrag terugkrijgt vanwege de gemaakte kosten. Vermeld bij je betaling ‘’pakket 1’’

Als je alleen de rit wilt rijden zou het fijn zijn als je je vooraf opgeeft. Dit is echter niet noodzakelijk, wel gewenst. Geef je je vooraf op voor pakket 2, dan is betaling vooraf niet nodig. Vermeld dan bij je aanmelding ‘’pakket 2’’.

Het bedrag kun je overmaken op:
Rekeningnummer: 1087 04 556 o.v.v. Zomerrit 2010 + naam rijder en navigator.

Mail je aanmelding naar: contact@ascboxmeer.nl  
Onder vermelding van:
Naam rijder.
Naam navigator (overige inzittenden hoeven niet te worden vermeld).
Merk en type auto.
Zomerrit 2010


Wees er snel bij! Want er zijn maar een beperkt aantal inschrijfplaatsen!

Wij hopen op een grote opkomst die deze fantastische dag wil meemaken, wij vinden het in ieder geval super om te organiseren!