Deel dit artikel ‹ Terug

Jaren 50 en Elvisdag

Geplaatst op: dinsdag 5 juni 2007


Op 16 augustus 2007 is het precies 30 jaar geleden dat de king of rock-‘&-roll overleed. Ook bestaat de Frietkraam aan de hoek Marijkestraat Hoogstraat dit jaar precies 50 jaar. Dat zijn de redenen dat er op zondag 12 augustus aanstaande een “Jaren 50 en Elvisdag” georganiseerd wordt in een gedeelte van de Hoogstraat in Mill. Onder de naam “Fiftiesday” gaat café de Geminte deze dag terug naar de begin jaren van Elvis Presley en de Frietkraam naar hun begin tijd op de huidige locatie.

Elvis Aaron Presley wordt op 8 januari 1935 geboren in een arm arbeidersgezin. Zijn tweelingbroer Jesse Garon komt levenloos ter wereld. In 1948 verhuist het gezin Presley van Tupelo, Mississippi naar Memphis Tennesee. Zijn muzikale invloeden krijgt hij van de pop- en country muziek van die tijd, van de gospelmuziek en van de zwarte R&B. In 1954 neemt hij bij het legendarische Sunlabel zijn eerste single 'That's allright mama' op. Dit wordt een regionale hit. Zijn optredens in die tijd zijn zeer controversieel. Door zijn schokkende bewegingen en zijn swingende heupen krijgt hij al gauw de bijnaam: "Elvis the Pelvis".

Muziek, entertainment en diverse oldtimers uit de jaren 50 zullen op zondag 12 augustus te horen en zien zijn in de Hoogstraat in Mill. Daarnaast zijn er diverse marktkramen met handelswaar uit de jaren 50 en 60 te vinden. Maar ook fans en verzamelaars van materiaal rond Elvis Presley zijn er natuurlijk van harte welkom. Voor hen is ruimte beschikbaar om hun verzamelingen uit te stallen en te ruilen met anderen. Tevens is er een podium voor Elvis look and sound-a-likes. Op dat podium die dag optredens van o.a. diverse jaren 50 bands en uiteraard Elvis From Mill (Harm Daverveld) waarvan op 12 augustus ook een swingende eigen website gelanceerd zal worden.

Hebt u handelswaar wat past op deze Fiftiesday in Mill? Bent u Elvis imitator, look-a-like of verzamelaar van Elvis Presley? Laat het dan weten aan de organisatoren (Café de Geminte, Kwalitaria de Frietkraam en Mosstime Media en Entertainmentservice) zodat er ruimte voor u gereserveerd kan worden. Dat kan via tel. 06-10838612 of via de website www.fiftiesday.nl.
advertentie