Nieuwe reeks Boek & Praat van start met Marcel van Roosmalen Marcel van Roosmalen
Deel dit artikel ‹ Terug

Nieuwe reeks Boek & Praat van start met Marcel van Roosmalen

Geplaatst op: maandag 10 oktober 2022


De succesvolle journalist, columnist en schrijver Marcel van Roosmalen is dinsdag 18 oktober de eerste gast in een nieuwe reeks Boek & Praat – eerder bekend onder de naam Literaire Ontmoetingen. In het voorprogramma interviewt Stichting De Kneep regioschrijver Vincent Ronnes. Kaarten zijn te koop via Schouwburg Cuijk. 

In de serie Boek & Praat van BiblioPlus en Schouwburg Cuijk worden bekende Nederlandse auteurs geïnterviewd. Ook lezen ze voor uit eigen werk, vertellen ze over hun schrijverschap en geven ze antwoord op vragen uit het publiek. Vooraf ontmoet je een schrijver uit de regio, die je wordt voorgesteld door Stichting De Kneep.


Marcel van Roosmalen

Niemand weet zo genadeloos het menselijk tekort weer te geven als Marcel van Roosmalen in zijn reportages. Zijn nieuwste bundel ‘Totaal’ bevat zijn beste reportages van de afgelopen twintig jaar: een must-have die garant staat voor uren leesplezier.

Van Roosmalen heeft een arendsoog voor het menselijk tekort en staat bekend om zijn droge humor. Hij schrijft voor onder meer Hard Gras en De Correspondent en is auteur van de #1 bestseller ‘Theo Janssen: Marcel van Roosmalen op pad met de dikke prins (2019)’. Ook schreef hij ‘Je hebt het niet van mij’, een tragikomisch verslag van een jaar Vitesse, dat werd bekroond met de Nico Scheepmaker Beker voor het beste sportboek. In 2021 verscheen ‘Mijn legendarische moeder overleeft alles’. Daarnaast is Van Roosmalen succesvol podcastmaker. 


Schrijver uit de regio

Voorafgaand aan het interview met Van Roosmalen is er een gesprek met Vincent Ronnes. De schrijver van onder andere ‘De kracht van Boxmeer’ en ‘Korbach onaangepast’ wordt geïnterviewd door Willem van Beek van Stichting De Kneep. De schrijver, journalist en ondernemer is op verschillende fronten zeer actief in het Boxmeerse en een mooie, passende gast naast schrijver, journalist en columnist Marcel van Roosmalen.

Boek & Praat is een samenwerking tussen Schouwburg Cuijk, BiblioPlus en Stichting De Kneep. Kaarten en informatie op schouwburgcuijk.nl

Na Marcel van Roosmalen (18 oktober) volgt een interview met Arthur Japin op dinsdag 22 november. Dinsdag 17 januari is Esther Gerritsen te gast.