Deel dit artikel ‹ Terug

Op nachtelijk avontuur bij Zoo Parc Overloon

Geplaatst op: woensdag 1 september 2010


's Nachts gebeurt er in de natuur veel meer dan je denkt. Een vleermuis gaat op jacht, een uil vliegt geruisloos voorbij en nachtvlinders zijn op zoek naar een lekker hapje. De meeste nachtdieren leiden een verborgen leven, maar tijdens de Nachtdierennacht op vrijdag 10 september in Zoo Parc Overloon worden alle geheimen onthuld! In samenwerking met de Vlinderstichting wordt een avondopenstelling georganiseerd, waarbij nachtdieren tijdens diverse activiteiten volledig in de spotlights worden gezet. Tijdens de avondopenstelling is een deel van Zoo Parc Overloon tot 21.30 uur geopend.

Na een korte introductie waarbij verteld wordt over nachtvlinders, uilen en vleermuizen, kan iedereen zelf op ontdekking gaan. Vlinders worden gelokt met licht en stroop en zijn van dichtbij te bekijken. Zo is te zien dat veel nachtvlinders, ondanks hun donkere kleuren, prachtige dieren zijn. Vrijwilligers van de Vlinderstichting vertellen je alles wat je wilt weten over de vlinders en andere insecten van de nacht.

Niet bang voor meer nachtelijk gefladder? Ga dan op pad met een vleermuizenexpert. Met behulp van een ‘batdetector’ gaan jullie op zoek naar deze geheimzinnige dieren. Ook dierverzorgers van Zoo Parc Overloon geven rondleidingen; tijdens een tocht door een deel van het dierenpark wordt verteld over het nachtgedrag van de dieren van het dierenpark.

De Nachtdierennacht in Zoo Parc Overloon vindt op vrijdag 10 september van 18.00 tot 21.30 uur plaats. Vanaf 17.00 uur betalen bezoekers de speciale entreeprijs van € 10,00 (entreeprijs geldt voor volwassenen en kinderen, abonnementhouders mogen gratis naar binnen). De opbrengst van de Nachtdierennacht komt ten goede aan de natuurbehoudstichting Zodiac Nature Watch. Meer informatie over de Nachtdierennacht is te vinden op www.nachtvlindernacht.nl of www.overloonzoo.nl.