Deel dit artikel ‹ Terug

William Rutten geeft theatercollege in Schouwburg Cuijk

Geplaatst op: dinsdag 20 september 2022


De bekende fotograaf William Rutten vind je normaal gesproken achter de camera. Nu kruipt hij achter de lens vandaan om een avond zelf in de spotlight te staan. In theatercollege ‘Focus’ vertelt hij over zijn leven als fotograaf van wereldsterren. Donderdag 29 september is hij te zien in Schouwburg Cuijk.


Je bent voor het eerst de theaters ingedoken. Vond je dit spannend en hoe bereid je je voor op de show?

"Heel spannend want ik had dit nog nooit gedaan, ook nooit geambieerd. Ik heb het allemaal over mij heen laten komen en heb er heel erg van genoten. 

En belangrijker nog, ik probeer de zaal een mooie avond te geven met de prachtige avonturen die ik beleefd heb de afgelopen 35 jaar.”


Je hebt ontzettend veel bekende mensen voor je lens gehad. Welke shoot is je het meeste bijgebleven en waarom?

“Oh dat zijn er velen natuurlijk, het zijn er ook duizenden inmiddels.... Maar Brad Pitt was bijzonder, Oprah, Paul McCartney, Peter R. de Vries en zo kan ik nog wel even doorgaan... kiezen is echt onmogelijk!”


Ga je zelf wel eens naar het theater en wat voor soort voorstellingen hebben je voorkeur?

“Dan meestal cabaret, vaak naar Youp geweest, Hans Teeuwen, Herman Finkers en vroeger André van Duin.”


Hoe heb je je voorbereid op je theatertour? 

“Ik heb een fantastische regisseur gekregen, Vincent van den Elshout en hij heeft mij overtuigt dat ik dit kon. En hij had gelijk gelukkig!”


Kun je wat meer vertellen over de voorstelling? 

“Het is een kijkje in mijn leven vanaf de dag dat ik op mijn 12e een camera kreeg en dan pakken we de mooiste avonturen die ik met die camera beleefd heb. 

Tussendoor tips and tricks maar het is vooral een mooi verhaal met een kop en een staart zodat het ook leuk is voor mensen die weinig tot niks met fotografie hebben.”


Smaakt theater naar meer of blijft het bij dit ene theatercollege?

"Nou ik zeg nooit nooit, maar ik heb de plannen niet op dit moment. Ik vind het vooral een mooi avontuur om eens mee te maken en het doet veel voor mijn persoonlijke groei.

Ik ben eigenlijk best een verlegen persoon en dit haalt mij een beetje uit mijn slakkenhuisje, haha." 


Het theatercollege van William Rutten is donderdag 29 september te zien in Schouwburg Cuijk. Kijk voor kaartverkoop en meer informatie op schouwburgcuijk.nl