Deel dit artikel ‹ Terug

Natuurfeest Tongelaar in Mill zoekt versterking!

Geplaatst op: maandag 5 september 2022


Op zondag 23 oktober 2022 wordt voor de tweede keer Natuurfeest Tongelaar georganiseerd: een educatieve dag op het gebied van natuur voor het hele gezin op het prachtige landgoed van Brabants Landschap. Na het succes van de vorige editie wil de organisatie dit jaar nog meer kinderen mee laten doen. Heb jij zin om te helpen bij één van de mooiste feestje van het Land van Cuijk en draag je de natuur een warm hart toe? Neem dan contact op met de organisatie: www.natuurfeesttongelaar.nl


Het programma

Samen met IVN en Brabants Landschap worden in de boomgaard en weides leuke buitenactiviteiten georganiseerd zoals paddenstoelen bingo, een herfst-struintocht met de Avonturenboswachter, natuurfotografie workshop, boomklimmen, slootjes scheppen, insectenhotels en dromenvangers maken en er is een heuse kinderuniversiteit met mini-colleges van de Natuurprofessor. Scouting Grave maakt een parcours in het Speelbos en Chef kok Martien Bos van het Smaakcentrum gaat in het Kooktheater minipizza’s bakken met de kinderen, van meel van het graan van Tongelaar.


Creatief plein

Op het creatieve plein kunnen kids aan de slag met zelfgemaakt houtskool en verf van natuurlijke pigmenten. Maar ook mobiles maken van wilgentakjes en zelf gevonden natuurschatten. Er zijn Maas-keitjes om te beschilderen, rivierklei om vogeltjes te boetseren en je leert zelf vuur maken en broodjes bakken bij het bushcraft-kamp. Het terras is de hele dag open met fijne kampvuurmuziek van La Bande Dessinée.


Meedoen

Vorig jaar waren er 250 kinderen tussen de 4 en 12 jaar die een topdag hadden op Natuurfeest Tongelaar. Dit jaar willen we nog meer kinderen op een creatieve manier kennis laten maken met natuur. Dat lukt niet zonder de hulp van een enthousiast team. Draag jij de natuur een warm hart toe en wil jij meedoen aan één van de mooiste feestje van het Land van Cuijk? Neem dan contact op met de organisatie: mail@ingeborgvriends.nl - www.natuurfeesttongelaar.nl 


Opbouwen, decoreren/styling, knutselactiviteiten begeleiden, gidsen, koken, bakken, koffie en broodjes rondbrengen, mensen informeren, tickets afstempelen, er is van alles te doen. Laat vooral weten wat je leuk vindt.


Praktische info

Natuurfeest Tongelaar is zondag 23 oktober 2022 (de eerste zondag van de herfstvakantie) van 11 tot 17 uur. Dankzij een bijdrage van Dik Groen Fonds kunnen ook dit jaar weer 50 kinderen waarvan de ouders het niet zo breed hebben gratis meedoen. 


www.natuurfeesttongelaar.nl

Natuurfeest Tongelaar wordt georganiseerd door vrijwilligers van Brabants Landschap, OntdekMill en Kasteel Tongelaar met hulp van het Smaakcentrum, Een Goei Leven, IVN en Scouting Grave.