Deel dit artikel ‹ Terug

Opening ‘Vestingstad Grave App’

Geplaatst op: woensdag 24 augustus 2022


In de zomer van 2021 maakte de Gravenaren Leo Burgers, Rob Bannink en Peter Linders kennis met de activiteiten van ‘Vrijstaat Land van Ravenstein’. De aanjager en bedenker hiervan is Theo van Duren. Samen met zijn team van developers heeft hij al enkele jaren een succesvolle App in de App Stores, met daarin een interactieve kaart van het Land van Ravenstein met honderden verwijzingen naar monumenten, bezienswaardigheden, verhalen, foto’s en fiets- en wandelroutes. Daarnaast beleven de toeristen het verhaal van de Vrijstaat ook nog eens live, door de vele ludieke evenementen eromheen.

De wens om zoiets dergelijks in het Land van Cuijk te hebben was toen geboren. De opzet en ontwikkeling van zoiets dergelijks kost heel veel tijd van professionele developers en inzet van veel vrijwilligers.

Het plan is medio november concreet geworden nadat de initiatiefnemers de ideeën voor een eigen ‘Vestingstad Grave App’ presenteerden aan de voormalige bestuurders van de Gemeente Grave. De Stichting werd opgericht en een subsidieverzoek ingediend om voldoende start budget te hebben voor het ontwikkelen van de App.

De landelijke aandacht rondom de nieuwjaars stunt was nog net niet verstomd of het team van Vestingstad Grave startte de ontwikkeling van de App. Samen met vele andere ‘Grave deskundigen’ is de App gevuld met meer dan 80 landingspagina’s en drukpunten met daarin honderden jaren van historie in verscholen. Wandelroutes, een audiotour, historische foto’s, filmpjes, actuele informatie over evenementen, het staat er allemaal in.

Wij zijn trots dat de Recreatie & Toerisme wethouder Maarten Jilisen en voorzitter van Visit Land van Cuijk (voorheen het RBT) Pierre Bos de Vestingstad Grave App officieel gaan openen op zaterdag 27 augustus om 14:30 uur in het Historisch Stadhuis aan de Hoofdwagt in Grave.