Deel dit artikel ‹ Terug

Afsluiting Summmertime 2010

Geplaatst op: maandag 23 augustus 2010


Op zaterdag 28 augustus neemt Summmertime haar gasten mee naar het wilde westen met country and western-muziek plus bijpassende country line dance. Maar deze slotdag zou geen slotdag zijn zonder de spetterende modeshow op de catwalk, die voorgaande jaren altijd veel belangstelling trok. Dit jaar werken daar tien modezaken aan mee: Flirt, Supertex, Verhasselt Mannenmode, Pure Sports, Coenen schoenmode, Sengers Mode, Sam Sam, van Wely Optiek, Zi-Zo en No. 35.

Naast de modeshow treedt het trio Change of Key aan met Daniëlle (leadvocals, mandolin, guitar & ukelele), Marijke (lead- en harmonyvocals, keyboard) en Joop de Jong (harmonyvocals, lapsteel, mandolin, guitar & bluesharp). Deze Goudse country-band is zeker niet de minste. Zij staat genomineerd als beste trio voor de DCMA-Award 2010 (DCMA= Dutch Country Music Association). Ook speelde ze in het beroemde Blue Bird Café in Nashville (USA) en werkten ze samen met Doug DeForest en Tim Crounch. De muziek wordt gecombineerd met linedance uit Hoofddorp, om wat meer van het oorspronkelijke Amerikaanse landleven te laten proeven.

’s Avonds staat vanaf 20.00 uur een heuse bigband ‘van ège bojjum’ geprogrammeerd, die zich tooit met de toepasselijke naam “Van Gennep”. Die maakte vorig jaar Summmertime haar veelgeprezen debuutoptreden bij Summmertime. Sindsdien heeft “Van Gennep” dankzij haar muzikale ervaring en hoge kwaliteitsstandaard snel furore gemaakt in de regio en daarbuiten. Summmertime is er trots op, dat deze slotdag weer met zo veel kwaliteit is gevuld.

Kortom: zaterdag 28 augustus beleeft de knusse Markt in hartje Gennep een waardig slotakkoord van een tot nu toe nagenoeg zonovergoten en nagenoeg droge Summmertime 2010, maar dan zonder de vier ooievaars. Die vogels zijn inmiddels naar het zuiden gevlogen.
advertentie