Rewilding: Ontdek het leven in het wild Rewilding
Deel dit artikel ‹ Terug

Rewilding: Ontdek het leven in het wild

Geplaatst op: maandag 23 mei 2022


Koen en Gina leefden 365 dagen in het wild en komen op Tongelaar vertellen wat hen dat bracht.


Hoe vind je nog wildheid in het aangeharkte Nederland?

Koen en Gina leefden een jaar lang buiten, naast hun kantoorbaan, op zoek naar wildernis. 365 dagen aten, werkten en sliepen ze, waar mogelijk, buiten. Ze vonden uiteindelijk veel meer wildheid dan ze hadden verwacht en de ervaring veranderde hun leven. Ze komen daarover vertellen tijdens een 2 uur durende workshop op Kasteel Tongelaar op tweede Pinksterdag 6 juni.

 

Wild jaar

De Britse Gina Maffey studeerde zoölogie en ecologie en wilde op 6-jarige leeftijd al walvissen redden. Haar Nederlandse man Koen Arts (St. Hubert) wilde als kind boswachter worden en studeerde bos- en natuurbeheer. Na promotieonderzoek en een baan binnen kwamen ze onbedoeld steeds minder buiten. Zoals zoveel mensen…


Dat moest anders vonden ze en ze bedachten een plan om 4 seizoenen lang zoveel mogelijk buiten door te brengen, gewoon in Nederland. Ze sliepen onder de blote hemel en in tentjes, thuis en bij ouders in de tuin. In weer en wind, regen, vrieskou, hitte, muggen. En schreven daar een boek over: ‘Wild jaar’.

 

Reserveren

Maandag 6 juni 2022 nodigen Koen en Gina je uit voor een actieve lezing/workshop die je zal aanmoedigen om je schoenen uit te doen, je handen vuil te maken en een beetje wildheid in je eigen leven te ontdekken. Laat je verrassen door de levenslessen van deze twee jongen mensen die zo dicht bij de natuur staan. De workshop duurt 1,5 tot 2 uur en start om 12:30 uur. Kosten zijn € 5,00 per deelnemer. Reserveer je plekje bij Brabants Landschap: https://www.brabantslandschap.nl/actueel/activiteiten/rewilding-workshop-and-lezing/

 

Koen Arts (St. Hubert) is natuurverkenner, universitair docent en schrijver van Wild Jaar, IJsberen met Optimisme en co-redacteur van Rewilding in Nederland. Gina Maffey is verteller en natuurliefhebber die creatieve oplossingen zoekt om ecologische duurzaamheid te bevorderen.Adres:

Kasteel Tongelaar, Tongelaar 12 in Mill

Autonavigatie: Hoogedijk Mill invoeren!

Parkeerplaats: Splitsing Hoogedijk/Vaardijk in Mill