Deel dit artikel ‹ Terug

Muziekpark is weer Weijerpark

Geplaatst op: dinsdag 17 augustus 2010


Afgelopen weekend vond voor het eerst het tweedaagse festival Muziekpark plaats in het Weijerpark in Boxmeer. Zowel de organisatie als de ruim 2.100 bezoekers van Muziekpark kunnen terugkijken op een buitengewoon geslaagde eerste editie.

Vanaf het begin kon het eigenlijk al niet meer stuk met een vrijwel uitverkochte zaterdagavond. Deze avond stond, onder de naam Feestje aan de Gracht, geheel in het teken van de Dance muziek. Binnenlandse DJ Johanna Mercker beet het spits af en deed dat alles behalve onverdienstelijk. Echter, het figuurlijke dak van de parachute ging er pas helemaal af tijdens de laatste twee acts, Rauwkost en Alex Under (Es). Zij hadden de eer om de zaterdagavond af te sluiten. De bezoekers, waarvan sommigen van heinde en verre kwamen, hadden het zichtbaar naar hun zin.

Op zondag gaven negen locale bands een eenmalig eerbetoon aan hun legendarische helden. Ondanks het slechte weer, bleek ook hier veel belangstelling voor te zijn. Het festival werd stijlvol afgesloten door bands die in de voetsporen traden van Pink Floyd en The Jimi Hendrix Experience. Maar ook vertolkingen van bands als Jimmy Eat World, Skunk Anansie en The Cult vielen erg goed in de smaak bij het publiek. Veelal deden deze acts, zeker muziekaal gezien, niet onder voor het origineel. Aan regionaal talent geen gebrek, zo is gebleken.
Muziekpark is ontstaan uit een samenwerking van Feestje aan de Gracht, Volt en Cultureel Centrum De Weijer. Deze drie organisaties die voornamelijk draaien op vrijwilligers hebben er voor velen een onvergetelijk weekend van gemaakt. Al was het alleen maar voor het oog. Iedereen die het afgelopen weekend in de buurt van het Weijerpark is geweest, heeft het enorme Muziekpark logo wel bij de gracht zien staan. En ook de overige decoratie in de vorm van opblaasbare bloemen, gloeilampen en een heel luchtkasteel kunnen niet onopgemerkt zijn gebleven. De rust is nu weer wedergekeerd.

Muziekpark is voorlopig weer gewoon Weijerpark.

Bekijk ook de filmpjes van Muziekpark op www.landvancuijk.tv
advertentie