Deel dit artikel ‹ Terug

Weijerpark wordt Muziekpark

Geplaatst op: maandag 9 augustus 2010


Op 14 en 15 augustus vindt voor het eerst het tweedaagse festival Muziekpark plaats in het Weijerpark in Boxmeer. Op zaterdag van 18.00 tot 01.00 uur kunnen Dance liefhebbers hun hart ophalen met artiesten als SIS (De), Alex Under (Es), Rauwkost (live) en Johanna Mercker. Op zondag van 13.00 tot 23.00 uur geven locale bands een eenmalig eerbetoon aan The Jimi Hendrix Experience, Pink Floyd, The Cult, Skunk Anansie, Jimmy Eat World, Sex Pistols, Life of Agony, Scars on Broadway en Mountain.

Zaterdag 14 augustus staat de hele avond en nacht in het teken van de Dance-muziek. Feestje aan de Gracht maakt zich na het buitengewoon succesvolle (en uitverkochte) vijfjarig jubileum van vorig jaar weer klaar voor een knallende zesde editie. Ook dit jaar is er weer gezocht naar een aantal top dj's om het publiek te trakteren met een heerlijke sound, die vergezeld wordt door een spetterende licht- en lasershow. Hierdoor wordt het wederom een avond voor in de boeken. Kaarten zijn nog te bestellen via www.muziekpark.nl.

Zondag 15 augustus draait om rockmuziek: Volt Rocks Out. Medewerkers van de nieuwe Boxmeerse stichting Volt verzorgden voorgaande jaren Box Rocks Out. Een festival met hetzelfde concept; Lokale bands kiezen speciaal éénmalig voor deze middag en avond een favoriete band of artiest, studeren een set van die band in en brengen die met volle overtuiging ten gehore. Een dag geschiedenisles in rockmuziek in festivalsferen op een van de mooiste plekjes van Boxmeer. Entree is gratis.

Muziekpark is ontstaan uit een samenwerking van Feestje aan de Gracht, Volt en Cultureel Centrum De Weijer. Voor de Volt is dit tevens een vuurdoop, want dit is het eerste festival wat (deels) door de nieuwe evenementenstichting wordt georganiseerd. Het Weijerpark wordt voor deze gelegenheid omgetoverd tot festivalterrein. Bakker Bart zal u met een mooie stand de lekkerste broodjes aanbieden op het terrein. En omdat er bij een festival nu eenmaal ook frites en snacks niet mogen ontbreken, staan de mensen van de Mobieltaria tot uw beschikking met hun krocadillac. Voor de kleintjes is er op zondag zelf een heus luchtkasteel, zodat u met het hele gezin een kijkje kunt komen nemen.