In gesprek over de waardering van beroepsonderwijs tijdens VPRO Tegenlicht Meet Up Tegenlicht
Deel dit artikel ‹ Terug

In gesprek over de waardering van beroepsonderwijs tijdens VPRO Tegenlicht Meet Up

Geplaatst op: vrijdag 29 april 2022


We hebben de technische beroepen keihard nodig, maar waarderen ze niet genoeg. De toekomst ligt in handen van de handwerkers. In Nederland wordt nog onderscheid gemaakt tussen hoog- en laagopgeleiden, terwijl de mbo'er van het grootste belang is voor onze samenleving. Woensdag 18 mei organiseren BiblioPlus en De Weijer Boxmeer een VPRO Tegenlicht Meet Up, die deze keer in het teken zal staan van de aflevering ‘De nieuwe elite’. De uitzending start om 19.30 uur op het grote doek. 

 

Hoogopgeleiden zijn niet langer de elite. De toekomst ligt in handen van vakmensen. De broodnodige verandering gaat van de werkvloer komen. Hoe krijgen we de herwaardering voor beroepsonderwijs en handwerk tussen de oren? Het Land van Cuijk en Maasduinen kent veel technische bedrijven en tal van scholen die opleiden tot mooie beroepen. Hoe kijken onderwijzers, vakmensen, ouders en jongeren uit onze regio aan tegen de ontwikkelingsmogelijkheden en wat kan of moet er in hun ogen anders? Maar vooral, hoe? 

 

Onder leiding van gespreksleider Tom Verstappen wordt de uitzending – vanaf ongeveer 20.15 uur - besproken met een aantal interessante belanghebbenden uit onze regio. De gasten komen uit het basisonderwijs of maken zich sterk voor techniekonderwijs. Waarom een herwaardering nodig is en hoe ze daaraan bijdragen, vertellen ze graag. Inspraak van het publiek wordt toegejuicht en gewaardeerd. Ook jouw bijdrage is van harte welkom! 

 

Nieuwsgierig geworden? Meld je snel aan via www.biblioplus.nl/agenda. Toegang voor bibliotheekleden is gratis, niet-leden betalen €2,50.