Festival ‘Zomer in je bol!’ zet dankzij Sociom gezinnen met een kleine beurs in het zonnetje Zomer in je bol!
Deel dit artikel ‹ Terug

Festival ‘Zomer in je bol!’ zet dankzij Sociom gezinnen met een kleine beurs in het zonnetje

Geplaatst op: donderdag 21 april 2022


Op 4 juni 2022 wordt er in The Unit in Boxmeer door Sociom een gratis festival georganiseerd voor gezinnen met een kleine beurs die wonen in het Land van Cuijk. Armoede is nog steeds een groot maatschappelijk probleem in Nederland. Er leven nog steeds honderdduizenden inwoners onder de armoedegrens. Het doel van het festival is daarom om een aantal van deze gezinnen voor één dag in het zonnetje te zetten.


‘Zomer in je bol!’

Het initiatief voor het festival is voortgekomen vanuit de sociaal raadslieden van Sociom. De vraag om het festival te organiseren is uitgezet naar vijf studenten die de minor Eventmanagement volgen aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Tijdens het festival genaamd ´Zomer in je bol!´ worden kinderen vermaakt met de leukste activiteiten, terwijl ouders genieten van een hapje en drankje. Daarnaast kunnen de ouders worden geïnformeerd over wat Sociom en andere netwerkpartners te bieden hebben. Gezinnen met een kleine beurs kunnen met een ticket het festival betreden. Deze gezinnen zijn inmiddels via verschillende instanties uitgenodigd.


Sociom

Sociom is een organisatie voor sociaal werk in de gemeente Land van Cuijk en West Maas en Waal. Sociom werkt met andere netwerkpartners aan een samenleving waarin mensen zich thuis voelen, kansen krijgen én pakken. Sociom houdt zich bezig met vraagstukken rondom verschillende thema´s, zoals omgaan met geld, wetten en regels, samenlevingsopbouw, vluchtelingen en inburgering.