Deel dit artikel ‹ Terug

Ontmoet dichter Bart Chabot tijdens de Boekenweek

Geplaatst op: woensdag 30 maart 2022


De bekende dichter en schrijver Bart Chabot is tijdens de Boekenweek, dinsdag 12 april, te gast in Schouwburg Cuijk. Tijdens de Literaire Ontmoeting wordt Chabot geïnterviewd over zijn schrijverschap en geeft hij antwoord op vragen uit het publiek. De Literaire Ontmoetingen zijn een samenwerking tussen de schouwburg en BiblioPlus, kaarten zijn verkrijgbaar op schouwburgcuijk.nl 


Wie aan Bart Chabot denkt, denkt aan beweging. Chabot is dichter, schrijver en podiumdier. Achter zijn bril sprankelen een tomeloze energie en verbeelding die zijn vastgelegd in zijn poëzie, verhalen en biografieën. 


In 2020 schreef hij het alom lovend ontvangen 'Mijn vaders hand', deel 1 van een trilogie. In deze onthutsende roman kijkt Bart Chabot zijn jeugd eindelijk in de ogen. In 2021 verscheen het vervolg, ‘Hartritme’, waarin hij zijn vriendschappen met Herman Brood, Jules Deelder en Martin Bril beschrijft. 


Hij gaat deze avond in gesprek met interviewer Tijn Heijl.


Schrijftalent uit de regio

In het voorprogramma staat een schrijver uit de regio centraal. Willem van Beek, voorzitter van Stichting De Kneep, gaat in gesprek met dichteres Monica Boschman uit Gassel. Het gesprek zal gaan over de waarde en kracht van poëzie, haar liefde voor taal en haar recentelijk werk. 

Na afloop kan het publiek vragen stellen aan beide auteurs. Ook signeren zij hun boeken bij de stand van boekhandel Readshop Cuijk. 


Kaarten voor de Literaire Ontmoeting met Bart Chabot, à 16 euro, zijn verkrijgbaar op schouwburgcuijk.nl. Bibliotheekleden krijgen korting.