Vierdaagse Orkest 2022 gestart met repetities Optreden Vierdaagse Orkest
Deel dit artikel ‹ Terug

Vierdaagse Orkest 2022 gestart met repetities

Geplaatst op: donderdag 17 maart 2022


Na twee jaar zonder repetities en optredens is het nieuwe seizoen van Vierdaagse Orkest 2022 van start gegaan. De eerste repetities zitten er op en iedereen zet zich vol enthousiasme in.


Twee jaar geleden kon er maar één repetitie plaatsvinden net voordat Nederland in een langdurige lockdown ging. Inmiddels zijn de repetities van het orkest en de zangroep met veel inzet van iedereen begonnen. Het repertoire is meer dan 25 muziekwerken groot. Het orkest geeft in de week van de Nijmeegse Vierdaagse meerdere concerten. Het Vierdaagse Orkest bestaat uit muzikanten uit een grote regio, van het Land van Cuijk tot het Rijk van Nijmegen en de regio Boekel/Gemert/Zeeland. Dat wordt aangevuld met een combo en een zanggroep.


Behalve het grote orkest zijn ook de zanggroep en de dansers al flink aan de slag gegaan om weer een spetterende show neer te kunnen zetten. De zanggroep heeft verschillende nieuwe zangers in haar midden en staat onder leiding van Stephanie Bongers-van Werkhoven. Het grote orkest staat evenals andere jaren onder leiding van dirigent Bart van Zutven. Nieuwe gezichten zijn er, maar er zijn ook muzikanten die na meerdere jaren van afwezigheid zijn teruggekeerd en nu weer deel uitmaken van het orkest. 


Het Vierdaagse Orkest treedt voornamelijk op in de week van de Nijmeegse Vierdaagse. Vast staat dat het orkest start met de première in de Schouwburg in Cuijk op zaterdagavond 16 juli en op woensdag 20 juli is het orkest, na een succesvolle start in 2019 weer terug in Groesbeek. Er is nog overleg over concerten in Wijchen, Cuijk, Boxmeer en Nijmegen en deze concerten zullen later worden bevestigd.