(Groot-)ouders sporten samen met hun (klein-)kind Deel dit artikel ‹ Terug

(Groot-)ouders sporten samen met hun (klein-)kind

Geplaatst op: woensdag 16 februari 2022


Kleinkinderen kunnen vanaf 7 maart wekelijks met hun opa of oma sporten. De volleybalclubs Activia en Vocala introduceren samen met DOEJEMEE ‘Sports’cool’. Een vooropleiding voor alle sporten. Kinderen tussen 3 en 6 jaar volgen met hun ouder of grootouder de trainingen.


Dit is Sports’cool

Bij Sports’cool krijg je van een professionele trainer drie kwartier sportles. (Groot-)ouders blijven met de oefeningen jong en fit. Het kind ontwikkelt spelenderwijs de motoriek, het cognitieve vermogen, tactiek, techniek en balgevoel. Alle oefeningen worden in groepsverband gedaan en samen met je eigen (klein-)kind. Sports’cool is gebaseerd op de Duitse Ballschule van de prof.dr. Klaus Roth en het Nijntje Beweegdiploma.


Vooropleiding voor alle sporten

Sports’cool bereidt het kind voor op een scala van sporten: het kind wordt ‘breed opgeleid’. ‘Al na een jaar Sports’cool-training is een kind voorbereid op elke willekeurige sport. Van tennis tot turnen. Van volleybal of voetbal tot veldrijden’, zegt Paul Kempen initiator van Sports’cool. ‘Het doel is om een kind zijn eigen talenten spelenderwijs te laten ontdekken en ontwikkelen, vervolgt Kempen. Ze weten na verloop van tijd wat ze wel en niet leuk vinden en kunnen daar een sport of club bij zoeken. Zie het als een vooropleiding voor bijna alle sporten’.


Samen met (groot-)ouders

Steeds meer (groot-)ouders willen fit blijven. Zeker nu met corona. Hoe leuk is het dan als je samen met je kind of kleinkind kunt gaan sporten. Het is voor beiden ontzettend gezond en je motiveert elkaar om wekelijks te gaan. Samen sporten schept een sterke, warme band.


Professioneel

De trainingen zijn in de deskundige handen van Marion Paters. Marion heeft als opleiding ‘Meer bewegen voor ouderen’ gevolgd en werkt ze volgens het Nijntje Beweegdiploma gevolgd en is ze sportleider voor hartpatiënten. ‘De oefeningen die ouderen fit houden liggen heel dichtbij de oefeningen die jonge kinderen helpen bij hun ontwikkeling. Daarom is deze combinatie zo leuk’, aldus Marion.

Sports’cool is een idee van Vocala en Activia. Met behulp van het Sportakkoord is het initiatief mogelijk gemaakt en heeft stichting DOEJEMEE de uitvoering ter hand genomen.


Aanmelden

Op de zes maandagen 7, 14, 21, 28 maart, 4 en 11 april van 16:00 – 16:45 uur is Sports’cool in de Activiahal in Sint Anthonis. Er kunnen maximaal 15 kinderen met hun (groot-)ouders meedoen. Wil je met je (klein-)kind of (groot-)ouder meedoen, stuur dan een e-mail met je naam, adres, woonplaats, telefoonnummer (mobiel), leeftijd van de jongste en de oudste deelnemer naar bart@doejemee.nu. De eerste zes trainingen zijn gratis. Toelating op volgorde van binnenkomst.