Radioluisteren (Omroep Land van Cuijk) kan ook via Tv Deel dit artikel ‹ Terug

Radioluisteren (Omroep Land van Cuijk) kan ook via Tv

Geplaatst op: vrijdag 11 februari 2022


Vanaf komende week zijn lokale omroepen zoals Omroep Land van Cuijk niet meer te beluisteren via een radio die is aangesloten op de kabel van bijvoorbeeld Ziggo. Eerder stopte kleinere providers al met het doorgeven van het analoge radiosignaal. Via het glasvezelnetwerk in het Land van Cuijk  is het ook niet mogelijk om via bv je stereo-installatie die is aangesloten op glasvezel naar lokale omroepen te luisteren. Tegenwoordig bestaat er digitale radio, DAB+, maar Omroep Land van Cuijk is hierop (nog) niet te ontvangen.


Radio op Tv

Maar geen paniek, de meeste radiostations zoals bijvoorbeeld ook Omroep Land van Cuijk zijn ook via Tv te beluisteren. Want wat velen niet weten, is dat op Tv niet alleen veel Tv-zenders te ontvangen zijn, maar ook radioprogramma’s. Bij Ziggo is bijvoorbeeld Omroep Land van Cuijk op 915 of 1915 te beluisteren en heeft u glasvezel van bijvoorbeeld TriNed, kies dan voor kanaal 887 of 1887 om 24 uur per dag en 7 dagen in de week naar de radioprogramma’s van Omroep Land van Cuijk te luisteren. Wilt u toch via een stereo-installatie luisteren? Sluit dan de Tv hierop aan.


Tv-krant en Tv-uitzendingen

Vooral inwoners in de voormalige gemeente Mill en Sint Hubert luisterde naar de Lokale Omroep Mill op de achtergrond van de Tv-krant. Nu de L.O.M. samen is gegaan met Omroep Land van Cuijk is er nog steeds een Tv-krant (Ziggo kanaal 40 en bv TriNed kanaal 521) met als audiosignaal de radioprogramma’s van deze omroep. Maar omdat er vaker een Tv-uitzending is, is minder vaak de Tv-krant te zien en dus ook minder vaak via deze Tv-krant naar de radio te luisteren.


Ether en online

Natuurlijk zijn de radioprogramma’s van Omroep Land van Cuijk ook in de vrije ether op FM te beluisteren op een draagbare, wekker of autoradio. Dit via 4 verschillende frequenties. Wereldwijd kan dit ook via luister live op www.omroeplvc.nl


Zie voor een overzicht van de frequenties en RTV-programmering van Omroep Land van Cuijk.

www.omroeplvc.nl