Deel dit artikel ‹ Terug

Verkoop gemeentehuis Sint Anthonis fase 2

Geplaatst op: donderdag 16 december 2021


Wat gebeurt er met het gemeentehuis van Sint Anthonis? Wie gaat het kopen en wat gaat de koper er daarna mee doen? Veelgestelde vragen in Sint Anthonis. Voor de potentiële kopers was vooraf al duidelijk dat de gemeenteraad bepaalde eisen heeft gesteld aan de wijze waarop het gemeentehuis in de toekomst zal worden ingericht.

Het college van B&W heeft besloten om de verkoop van het gemeentehuis op te delen in twee fasen.

In fase 1 hebben zich potentiële kopers kunnen melden. Zij hebben hun voorstellen bekendgemaakt aan het college. Er waren 7 potentiële kopers. Daarvan voldeden er 4 aan de vooraf gestelde voorwaarden.

Om te komen tot een keuze voor één van de 4 kopers heeft het college besloten voor een tweede fase waarin een verdiepingsslag gemaakt zal worden. Daarin ligt de nadruk op de vraag hoe inhoud wordt gegeven aan het initiatiefvoorstel van de raad waarin staat hoe de raad de toekomst van het gemeentehuis vorm gegeven wil hebben. Daarna zal, na advisering door de dorpsraad en een delegatie uit de raad, gekozen worden voor de ontwikkelaar met de beste uitkomst voor de gemeenschap van Sint Anthonis.

Vanwege de herindeling is het niet meer mogelijk om fase 2 af te laten ronden door het gemeentebestuur van Sint Anthonis. Zorgvuldigheid gaat hier boven snelheid. Daarom wordt het definitieve besluit voor de keuze van de koper van het gemeentehuis van Sint Anthonis doorgeschoven naar de gemeente Land van Cuijk. Nog steeds op basis van de door raad en college van de gemeente Sint Anthonis vastgestelde criteria.