Deel dit artikel ‹ Terug

Slapen onder een hemel met 5 sterren

Geplaatst op: dinsdag 29 mei 2007


Het is de eigenaars van groepsaccommodatie De Vilt in Beugen gelukt om het maximale aantal van vijf sterren binnen te halen. De classificatie van de Nederlandse groepsaccommodaties gebeurt onder auspiciën van brancheorganisatie RECRON. Met deze classificatie, voorheen uitgevoerd door de ANWB, wordt de consument geïnformeerd over de kwaliteit van de accommodatie. Stichting Keurmerk Milieu, Veiligheid en Kwaliteit (KMVK) is verantwoordelijk voor de onafhankelijke uitvoering van de keuringen voor de classificatie.

Bekroning op jarenlange verbeteringen
Het Beugense echtpaar Gerrit en Ria Brienen besloot begin jaren negentig tot een ingrijpende wijziging van het boerenbestaan: hun boerderij aan het Laag Werveld in Beugen werd rigoreus verbouwd tot een groepsaccommodatie. Daarmee maakte het boerenechtpaar de overstap van de agrarische sector naar de toeristische branche. Een stap waarvan Gerrit en Ria nooit spijt van hebben gehad. Wat ooit begon als een eenvoudig verblijf voor veelal scholen en verengingen is inmiddels uitgegroeid tot een op en top luxe accommodatie voor verschillende soorten van groepen: van families en vrienden tot aan zakelijke collega’s. Want ook de zakelijke markt heeft de weg naar De Vilt ondertussen weten te vinden voor vergaderingen, workshops of teambuilding. Het beheer van De Vilt is sinds enkele jaren eveneens in handen van dochter Ellen en haar man Arno. Met recht kan daarom gesproken worden van een familiebedrijf aan de rand van natuurgebied De Vilt, waaraan de accommodatie haar naam dankt.

Tweede verbouwing in 2005
Hoewel de accommodatie in de eerste jaren van haar bestaan al aan veel eisen en verwachtingen van de huurders voldeed, ontstond in de loop der jaren bij de familie Brienen toch het idee om het bedrijf nogmaals grondig te renoveren. Inmiddels waren ook de aangrenzende varkensstallen van Gerrit Brienen leeg komen staan, zodat er voldoende ruimte voor uitbreiding vrijgekomen was. Bovendien wilden de ondernemers een ander segment van de toeristische markt gaan bedienen. Begin 2005 werd begonnen met de eerste sloopwerkzaamheden; eind 2005 was de verbouwing afgerond en herinnerde vrijwel niets binnen en buiten nog aan de voormalige accommodatie. Het resultaat mocht er zijn: een luxe accommodatie, ingericht voor 36-40 personen. De accommodatie bestaat uit 2 verdiepingen en is geheel drempelvrij. De accommodatie heeft een sfeervolle en volledig ingerichte huis- en eetkamer. Ook de professionele keuken is volledig ingericht, onder andere met een 6-pits kookvoorziening. Er zijn in totaal 8 slaapkamers beschikbaar, iedere met zijn eigen thema. Elk van deze slaapkamers is voorzien van douche, wastafel en toilet. Daarnaast zijn voor de zakelijke markt alle gewenste communicatiemiddelen aanwezig.

De natuur binnen handbereik
Niet alleen het interieur van De Vilt mag gezien worden. Buiten werd een groot, geheel omheind speelveld aangelegd. Daarnaast ligt een groot overdekt terras met gelegenheid voor kampvuur of barbecue. Dit alles grenst aan een dierenweide met onder andere geiten, pony’s en kippen. Maar bovenal ook, heeft de accommodatie de natuur aan haar achterdeur: het fraaie natuurgebied “De Vilt”. Al fietsend of wandelend kan de omgeving ontdekt worden, waar ook het cultuurhistorische 'Maasheggengebied' op loopafstand van de accommodatie ligt.

Vijfsterren status bereikt
Groepsaccommodatie De Vilt is sinds medio 2005 lid van RECRON, de Vereniging van Recreatieondernemers Nederland, met momenteel circa 1.700 leden. RECRON vertegenwoordigt circa 80% van de omzet binnen de recreatiebranche en is daarmee een toonaangevende organisatie voor deze branche. Door het toekennen van sterren aan de accommodaties van haar leden, geeft RECRON aan in welke mate de bedrijven voldoen aan een groot aantal basisnormen. De 4 eigenaars van De Vilt zijn daarom erg verheugd dat de RECRON aan hun groepsaccommodatie onlangs het maximale aantal van vijf sterren heeft toegekend. Daarmee is de huurder verzekerd van een op en top verblijf in De Vilt in Beugen. Voor meer informatie of reserveringen: tel. (0485) 361659 of kijk op www.groepsaccommodatiedevilt.nl.
advertentie