Deel dit artikel ‹ Terug

Regelkevers met terugblik op de uitslag van de verkiezingen

Geplaatst op: vrijdag 26 november 2021


Was de uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen voor het Land van Cuijk een verrassing? Ja en nee. Dat wordt duidelijk in Regelkevers van deze week. Corné Kremers, Frank Peters en Herman van Gaal kijken in Regelkevers terug op de verkiezingsuitslag. Dit doen zij niet alleen. Ze bellen ook met Ad Berends van Liberaal LVC, Peter Verstegen van Forum voor Democratie, Bouke de Bruin van het CDA Land van Cuijk en Bart Theunissen van de Lijst Bart Theunissen.

 

Beluister Regelkevers deze week op donderdag om 18.00 uur bij Omroep Land van Cuijk en zaterdag om 09.00 uur bij de Lokale Omroep Mill. Ook is deze en alle voorgaande uitzendingen terug te vinden in de podcast van Regelkevers en op www.regelkevers.nl

 

Zetelverdeling:

CDA 13 zetels;

Team Lokaal 8 zetels;

Liberaal LVC 5 zetels;

GroenLinks / PvdA 3 zetels;

VVD 2 zetels;

SP 2 zetels;

D66 2 zetels;

LPG Grave 1 zetel;

Forum voor Democratie 1 zetel;

Keerpunt 0 zetels;

Lijst Bart Theunissen 0 zetels;

ChristenUnie 0 zetels;

50Plus 0 zetels;

 

Deze uitslag is overigens een voorlopige zetelverdeling. Aanstaande maandag zal de definitieve zetelverdeling bekend worden. Dan wordt ook duidelijk wie een voorkeurzetel krijgt in de gemeenteraad van het Land van Cuijk.

 

Regelkevers gaat de komende weken in de ruststand. Zij willen de broedende kip niet storen en zodra er witte rook is vanuit de nieuwe coalitie, zal Regelkevers ook weer opstarten.