HOEZO VRIJE TIJD Deel dit artikel ‹ Terug

HOEZO VRIJE TIJD

Geplaatst op: donderdag 25 november 2021


30 regionale vrijetijdskunstenaars in Museum Het Petershuis

 

GENNEP. Dat er veel creatieve talenten in onze regio wonen, blijkt uit de expositie “Hoezo Vrije Tijd”. Museum Het Petershuis toont vanaf zondag 5 december 2021 een gevarieerde collectie kunstwerken van 30 regionale vrijetijdskunstenaars. De indrukwekkende verzameling eigentijdse kunst, speciaal gemaakt met het oog op deze expositie, zal museumbezoekers versteld doen staan van het hoge niveau dat is geleverd door streekgenoten die zich, in de eerste plaats uit pure liefhebberij maar met niet aflatende passie, naast hun beroepsmatige activiteiten, hebben bekwaamd op het gebied van de schone kunsten.

Al In het najaar van 2019 konden vrijetijdskunstenaars in de regio Gennep, Land van Cuijk en Kleef/Goch zich aanmelden voor deelname aan een groepsexpositie in Museum Het Petershuis. Uit alle aanmeldingen werden dertig kunstenaars geselecteerd op basis van het werk dat zij eerder hadden gemaakt. Zij vertegenwoordigen verschillende disciplines. Het museum heeft hen gevraagd een nieuw werk te maken rondom het thema “Historie en omgeving van Gennep”. Met veel enthousiasme zijn zij deze uitdaging aangegaan. Dat heeft geresulteerd in een verrassend mooie expositie, samengesteld uit heel divers werk, met schilderijen, keramiek, stenen beelden, vilt en mozaïek. De expositie moest driemaal worden uitgesteld in verband met de coronacrisis, maar is nu door Museum Het Petershuis gepland voor de periode van 5 december 2021 t/m 30 januari 2022.

Ter gelegenheid van deze expositie geeft Museum Het Petershuis een aantrekkelijk geïllustreerde catalogus uit onder de titel ‘HOEZO VRIJE TIJD | de kunst van mijn leven‘. De foto’s zijn gemaakt door fotograaf Gerard Kruijsen; de grafische vormgeving is verzorgd door Lilo Kruijsen-Brand en de begeleidende teksten zijn geschreven door Cokkie van Leeuwen. Het fraai uitgevoerde boekje op A5-formaat van 36 pagina’s is vanaf 5 december in het museum verkrijgbaar voor slechts €6,95 per stuk.


De expositie ‘HOEZO VRIJE TIJD’ is van zondag 5 december 2021 t.e.m. zondag 30 januari 2022 te zien in Museum Het Petershuis, Niersstraat 2 in Gennep. Openingstijden: woensdag, vrijdag, zaterdag en zondag tussen 13.30 tot 16:30 uur. De toegang is vrij; er wordt een donatie gevraagd waarvan u zelf de hoogte bepaalt. Vanzelfsprekend gelden in het museum de actuele coronavoorschriften. Meer informatie is te vinden op www.museumhetpetershuis.nl.