Moordmysterie The Mousetrap te zien in Schouwburg Cuijk Deel dit artikel ‹ Terug

Moordmysterie The Mousetrap te zien in Schouwburg Cuijk

Geplaatst op: vrijdag 19 november 2021


De langstlopende toneelproductie ter wereld komt in november naar Cuijk. ‘The Mousetrap’ ging op 25 november 1952 in Londen in première en is precies 69 jaar later te zien in Schouwburg Cuijk. De Nederlandse versie wordt vertolkt door een sterrencast, die bestaat uit o.a. Willeke van Ammelrooy, Frederik Brom, Wilbert Gieske, Roos van Erkel, Danny Westerweel, Bob Ott en Guusje te Pas.

Acteur Xander van Vledder verheugt zich op de voorstelling. “The Mousetrap is langstlopende voorstelling ter wereld. Ik ben trots dat ik met deze fantastische cast door Nederland mag toeren. En voor mij zit er ook nog een persoonlijk tintje aan. Ik mag nu iedere avond met mijn partner Roos van Erkel op het podium staan.”


Spannend moordmysterie

The Mousetrap speelt zich af in het hotel/pension Monkswell Manor. Een aantal gasten is door de sneeuw opgesloten in het hotel van een jong echtpaar. In de omgeving van het hotel heeft eerder die dag een moord plaatsgevonden. Een brigadier van politie bezoekt vervolgens het hotel omdat hij vermoedt dat de moordenaar (of moordenares) zich in het hotel schuilhoudt.

De spanning loopt vervolgens nog verder op als er een tweede slachtoffer valt. Het blijkt al snel dat alle aanwezigen een motief hebben voor de moord en ook dat ze in de gelegenheid waren om deze te plegen. Door de vreselijke sneeuwstorm kan niemand het hotel verlaten, ook de onbekende moordenaar niet. De gasten verdiepen zich in elkaars geheimen, maar de moordenaar verraadt zich niet.


Goed bewaard geheim

Het verhaal is nooit verfilmd en wie de werkelijke moordenaar is, is het best bewaarde geheim in de toneelwereld. Er is maar één manier om erachter te komen...

‘The Mousetrap’ is donderdag 25 november te zien in Schouwburg Cuijk. Kaarten à 32,50 euro zijn verkrijgbaar op schouwburgcuijk.nl